Index Vakbarát Hírportál

„Nagyon sok rajongója van itt” – mondták Orbán Viktornak egy panelbeszélgetésen Washingtonban

2024. március 8., péntek 18:55

Orbán Viktor az Amerikai Egyesült Államokba utazott és részt vett egy Washingtonban rendezett zárt körű panelbeszélgetésről készített összefoglalóval, ahol minden jel szerint rajongói is jelen voltak.

Orbán Viktor amerikai útjának második napjáról posztolt egy videós összefoglalót. A nap legfontosabb eseménye a Washingtonban rendezett Az amerikai–magyar kapcsolatok jövője címmel tartott zárt körű panelbeszélgetés volt, amelyet a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage (Örökség) Alapítvány. A rövid bejegyzésből kiderül, hogy miről is beszélhetett a miniszterelnök, valamint, hogyan fogadták az amerikaiak.

„Orbán Viktor 2010 óta Magyarország miniszterelnöke. Magyarország kitalált valamit az elmúlt 15 éves vezetés alatt, amit jó lenne, ha megtanulnánk: A nemzetállam alapvető fontosságú egyéni identitásunk megalapozásához” – így vezették fel a magyar miniszterelnököt.

Nagyon sok rajongója van itt az Egyesült Államokban

– címezte Orbán Viktornak Kevin Roberts, az alapítvány elnöke a zárt körű panelbeszélgetésen.  Roberts arról is tájékoztatta a magyar miniszterelnököt, hogy Amerikában sokakat „felcsigáztak” Orbán Viktor intézkedései.

Ez egy nagy európai harc. Minden országban ez megy. A fő választóvonal, az országokon belül politikailag az, hogy vannak politikai erők, akik meg akarják őrizni a nemzet szuverenitását, a többiek pedig feladnák a nemzeti identitást, hogy valami nagyobbhoz, például egy európai szuperállamhoz csatlakozzanak

– mondja az összefoglalóban a miniszterelnököt. 

Mint arról beszámoltunk, másfél év után találkozik újra egymással Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump, a volt amerikai elnök floridai birtokán. 

Rovatok