Index Vakbarát Hírportál

A Lufthansa mintegy ezer járatának törlésére számít a légiutas-kísérők kétnapos sztrájkja miatt

2024. március 11., hétfő 18:26

Kétnapos munkabeszüntetést tartanak kedden és szerdán a Lufthansa és a Lufthansa Cityline dolgozói. Frankfurtban és Münchenben összesen 1000 járat törlésére lehet számítani.

Nagyjából 120 ezer embernek kell átterveznie utazását, mivel a Lufthansa csaknem ezer járatának törlésére számít kedden és szerdán a légiutas-kísérők kétnapos sztrájkja miatt – közölte hétfőn a német légitársaság az MTI híradása szerint.

Ahogy azt korábban az Index is megírta, a  munkabeszüntetés főként a két legnagyobb csomóponton, Frankfurt és München repülőterén vezet fennakadásokhoz. Frankfurtban 600, Münchenben 400 járattörlésre lehet számítani.

A légiutas-kísérőket képviselő UFO szakszervezet a hétvégén szólította fel munkabeszüntetésre a Lufthansánál és a Lufthansa Cityline-nál dolgozó, nagyjából 19 ezer tagját.

Az UFO elsősorban 15 százalékos béremelést követel legalább másfél éves futamidejű szerződések mellett a légiutas-kísérőknek. A szakszervezet síkra száll az inflációt ellensúlyozó, mintegy 3000 eurós prémiumért és magasabb jutalékokért is.

Rovatok