Index Vakbarát Hírportál

A szemünknek sem hihetünk: mégis hogyan tapsolt Messi az Oscar-gálán?

2024. március 15., péntek 16:05

A mesterséges intelligencia csalásait is lepipálták a minap történtek. Katalin hercegné olyan fotót tett közé magáról és gyermekeiről, amelyről utólag bevallotta, hogy maga manipulálta. Az Oscar-díjátadón pedig egy kutyus ült a nézők soraiban, és lelkesen tapsolt. Vagy mégsem?

Az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját Robert Downey Jr. érdemelte ki – közölte a műsorvezető, Jimmy Kimmel.

A bejelentésre a közönség lelkesen tapsolt. A kamera az élő közvetítésben végigpásztázott a termen, majd egy gyors vágással Messit mutatták közelről, amint szintén elragadtatással csapta össze mancsait – emlékeztetett a Business Insider.

Hogy félreértés ne essék, ez a Messi nem a focista, hanem egy szeretetre méltó border collie, a saját kategóriájában a legintelligensebbnek tartott terelőkutya. Maga is játszott az egyik alkotásban: ő volt Snoop az Egy zuhanás anatómiája című francia thrillerben, amely a legjobb eredeti forgatókönyvért kapta az arany szobrocskát.

Utólag derül csak ki, hogy Messi ott sem volt a gálán, legalábbis nem azon a részén, amelyet élőben közvetítettek.

Maga a műsorvezető árulta el: már korábban látszott, Messi túlságosan izgatott volt ahhoz, hogy az élő show-ban is felléphessen.

Pedig ez volt az eredeti terv. A kutyus fajtájához méltón, „őrültként” ugatta végig a próbát, és ezzel önmagát zárta ki a ceremóniából. „Még a vicceimbe is belevakkantott” – mondta Kimmel az Oscar után, saját műsorában.

A trükk

A viselkedését tucatnyi szabadjára engedett mókus féktelen hancúrozásához tudnám hasonlítani – ecsetelte Messi magatartását Kimmel.

Messit azonban nem lehetett kihagyni a műsorból, bár sokan szóvá tették: a border collie annyira imádnivaló, hogy egyedül lopná el a show-t, és szereplésével mindenki mást elhomályosítana.

A produkciós stábnak elképesztő ötlete támadt – elvégre Hollywoodban járunk, ahol semmi sem lehetetlen.

Messi tapsikolását már korábban megörökítették.

Az üres nézőtéren néhányan mellé ültek a telt terem látványát keltve, Messi széke alá egy kellékes bújt be, aki álmancsokkal tapsolt ütemesen.

A szuvenír

Talán csak keveseknek szúrt szemet az élő közvetítésbe betoldott, előre rögzített jelenetből, hogy a border collie mellső végtagjai természetellenes szögben zárulnak. Sokan inkább azt kifogásolták, hogy az igazi Messi helyett hasonmását mutatták.

Laura Martin Contini, Messi idomárja azonban megerősítette, hogy tényleg ott voltak a gálán, sőt az álmancsot emlékül hazavitte.

Mindenesetre fellépése mindenkit lenyűgözött.

Kivált az a jelenete, amikor búcsúzásképp még lepisilte Matt Damon csillagát.

„Mindennek a teteje persze, hogy Messi kutya – Jimmy Kimmel utasítására – lepisilte Matt Damon csillagát. Shade!” – lelkesedett a Z-nemzedék újmagyarul a kutyus szerepléséért.

Ómagyar fordításban a shade: elég lekezelő.

(Borítókép: Messi, a kutya az Egy bukás anatómiájából ül a nézőtéren a 96. Oscar-díjátadón Hollywoodban, Los Angelesben, Kaliforniában, az Egyesült Államokban 2024. március 10-én. Fotó: Mike Blake / Reuters)

Rovatok