Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin megtorlást ígért: Nekik nincs jövőjük

2024. március 23., szombat 14:31

Szigorúbb terrorvédelmi intézkedéseket és megtorlást ígért Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat délutáni beszédében, melyben március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította. Az orosz államfő elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották.

Az események fényében Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat délután beszédet intézett az oroszokhoz, melyben „barbár bűncselekménynek” nevezte a történteket. „A véres, barbár terrorcselekmény kapcsán fordulok önökhöz, amelynek több tucat békés, ártatlan ember volt az áldozata. Honfitársaink, köztük gyerekek, tizenévesek, nők” – fogalmazott Vlagyimir Putyin.

Az orosz államfő március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította.

Putyin segítséget ígért az áldozatoknak, és mély részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, majd leszögezte, hogy a bűnüldöző szervek 11 embert vettek eddig őrizetbe a terrortámadás miatt. A bűncselekmény után Ukrajna felé indultak, ahol „ablakot” készítettek elő számukra az államhatár átlépésére.

Bárkik is voltak, bárki is irányította őket. Ismétlem, mindenkit azonosítani és büntetni fogunk, aki a terroristák mögött áll, aki ezt az atrocitást előkészítette. Ez egy csapás Oroszországra, a mi népünkre

– fogalmazott. Mint mondta, a bűnözők hidegvérrel mentek oda, hogy oroszokat gyilkoljanak és lőjenek le közvetlen közelről, ahogy egykor a nácik tették. A terrortámadás minden elkövetője, szervezője és megrendelője igazságos büntetést fog kapni – hangsúlyozta az államfő.

„Terroristáknak, gyilkosoknak, alantas embereknek, akiknek nincs nemzetiségük, és nem lehet irigylésre méltó sorsuk, rájuk a megtorlás és a feledés vár. Nekik nincs jövőjük” – fogalmazott.

Az orosz elnök ezek után kijelentette, hogy az ország minden régiójában, beleértve Moszkvát és a moszkvai régiót is, további terrorista- és merényletellenes intézkedéseket hoztak. „Most az a legfontosabb, hogy megakadályozzuk, hogy a véres mészárlás mögött állók újabb bűncselekményt kövessenek el” – jelentette ki Putyin.

Senki és semmi nem ingathatja meg az összetartásunkat és az akaratunkat. Az elszántságunkat és bátorságunkat, az egységes orosz nép erejét

– vélekedett az orosz államfő, aki végezetül köszönetét fejezte ki a mentősöknek, tűzoltóknak és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy megmentse az emberek életét.

A teljes beszéd eredeti nyelven az alábbi videóban nézhető vissza.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin videóüzenetet küld az orosz néphez a 2024. március 22-i terrortámadás után, 2024. március 23-án. Fotó: Mikhail Metzel / Sputnik / Pool / Reuters)

Rovatok