Index Vakbarát Hírportál

Újabb buszbaleset történt Németországban, több tucat ember megsérült

2024. március 29., péntek 08:54

Több mint húsz ember megsérült, amikor egy hatvan utast szállító távolsági autóbusz balesetet szenvedett egy nyugat-németországi autópályán csütörtök este. A busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, az A44-es autópályán letért az úttestről és az oldalára zuhant – írja az MTI.

A rendőrség szóvivője szerint a busz egy warburgi szakközépiskola diákjait szállította, akik egy angliai kirándulásról tartottak hazafelé.

A rendőrség húsz könnyű és egy súlyos sérültről számolt be, és közölték, hogy senki sincs életveszélyben. A busz vezetője a jelentések szerint nem sérült meg.

A Düsseldorftól 100 kilométerre keletre fekvő, Werl város közelében történt baleset oka egyelőre tisztázatlan. A rendőrség csütörtökön késő este közölte, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben.

Az A44-es autópálya egy 20 kilométeres szakaszát teljesen lezárták az Unna Ost település felé vezető kijárattól Werlig Kassel település irányába kelet felé. A baleset helyszínére tűzoltókat és egy mentőhelikoptert vezényeltek.

Mint megírtuk, szerda délelőtt karambolozott a Flixbus egyik távolsági járata Németországban, Lipcse közelében. A busz Berlinből indult Nürnberg irányába, és a végállomása Zürich lett volna. A balesetben legalább öt ember meghalt, az egyik utas beszámolója szerint a tragédia előtt a két szolgálatban lévő sofőr hangosan vitatkozott egymással, ami könnyen elterelhette a vezető figyelmét az útról. A busztársaság úgy tudja, hogy mindkét sofőr betartotta az előírt pihenési idejét.

Rovatok