Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a kétéves francia kisfiú ruháit a maradványai közelében

2024. április 3., szerda 11:20

Három nappal azután, hogy egy francia fiú maradványait felfedezték egy alpesi ösvény mentén, nem messze eltűnésének helyétől, a rendőrség a közelben megtalálta a fiú viselt ruháinak egy részét.

Émile Soleil júliusban tűnt el, miközben nagyszüleinél volt a francia Alpok egyik falujában, az ügyészek szerint azonban eltűnésének rejtélye még mindig nem megoldott – írja a BBC.

Egy kiránduló szombaton talált egy koponyát és néhány fogat, körülbelül 25 percnyi sétára attól a falutól, ahol utoljára látták. A koponyát összevetették az eltűnt fiú DNS-ével.

Mostanra egy pólót, cipőt és rövidnadrágot találtak, amelyet Émile viselt eltűnése napján. A  holmik egy kis területen szétszórva hevertek, körülbelül 150 méterre attól a helytől, ahol a gyerek maradványait megtalálták.

Émile halála még mindig tisztázatlan, egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy bűncselekmény áldozata lett-e.

A csontok önmagukban nem teszik lehetővé, hogy megmondjuk, mi Émile halálának oka. Az esés, az emberölés vagy a gyilkosság között egyik elmélet sem kezelhető valószínűbbnek a másiknál

– nyilatkozta Jean-Luc Blanchon helyi ügyész.

A két és fél éves Emile mindössze néhány órája tartózkodott a délkelet-franciaországi Haut-Vernet faluban, amikor eltűnt. 

A kisfiú a nagyszülei nyaralójába látogatott, egy 25 lakosú faluba, amely 1200 méter magasan fekszik a Massif des Trois-Evêchés hegység lejtőin. A szomszédok utoljára július 8-án látták a falu egyetlen utcáján sétálni sárga pólóban és fehér rövidnadrágban.

Rovatok