Index Vakbarát Hírportál

Szerbia gyászol: meghalt a kétéves kislány, Danka Ilics, akit közel 10 napja kerestek

2024. április 4., csütörtök 13:11

Danka Ilics, a március 26-án eltűnt kétéves szerb kislány keresése tragikusan végződött, április 4-én reggel két embert tartóztattak le, akik a gyanú szerint elgázolták a kislányt, és a szeméttelepre vitték a holttestet. A rossz hírt Alekszander Vucsics, Szerbia elnöke jelentette be, aki hozzátette, hogy a két ember beismerte a tettét.

Tragikusan végződött az eltűnt kétéves kislány, Danka Ilics keresése. Április 4-én reggel letartóztattak két embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elütötték a kislányt,

majd holttestét a szerbiai Bor melletti Starobanjski útnál található illegális szeméttelepre vitték, hogy így szabaduljanak meg a nyomoktól.

A helyi kommunális közvállalat két ötvenéves dolgozóját letartóztatta a bori rendőrség. A gyanú szerint S. J. a Radomir Putnik utcában Fiat Panda típusú szolgálati járművével elütött egy gyalogost – a kétéves Danka Ilicset –, aki életét vesztette. Kollégájával, D. D.-vel a kislány holttestét a jármű csomagtartójába tették, majd a Bor melletti illegális szeméttelepre hajtottak vele, hogy eltüntessék a nyomokat, itt a holttestet az út jobb oldalára dobták – mondta egy nyomozáshoz közel álló forrás Szabad Magyar Szó vajdasági internetes hírportál szerint. 

S. J.-t a közforgalom biztonsága elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolják, D. D.-t az elkövetőnek való segítségnyújtással. Vállalati autóval közlekedtek, S. J.-t azzal is vádolják, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, aminek következtében a lányt a jármű jobb első részével elütötte, és megölte – mondta a forrás. Előzetes letartóztatásukat követően 48 órán át fogva tartják őket.

A szerb elnök szörnyetegekről beszélt 

Danka Ilics március 26-án 13 óra 45 perc körül tűnt el a Bor melletti Banjsko polje településről. Édesanyjával és testvérével volt, amikor eltűnt.

Eltűnése miatt Szerbiában először aktiválták a Keress meg! rendszert. A bori bűnügyi rendőrség nyomozása alapján a bűncselekmény március 26-án 13 óra 52 perc körül történhetett, tehát az édesanya bejelentése szerint hét perccel a kislány eltűnése után.

Rossz hírt kell közölnöm a kislánnyal kapcsolatban, a mi bori Dankánkról. A rendőrség őrizetbe vett két személyt, akik megölték a kislányt, s ahogy értettem, beismerték a tettüket. Micsoda szörnyetegekkel van dolgunk

jelentette be Alekszander Vucsics, Szerbia elnöke csütörtökön. 

A rendőrség intenzíven kereste a gyereket – soha nem látott erőket mozgósítottak a környékbeliek: önkéntesek csatlakoztak a rendőrséghez, hőérzékelő drónokkal és helikopterrel is igyekeztek felderíteni az erdőt és a család szemétlerakó melletti otthonát, továbbá annak tíz négyzetkilométernyi környékét.

A gyermek utáni nyomozást kiterjesztették Ausztriára és Montenegró területére is, de az Europol és az Interpol is körözést adott ki Dankára.

Rovatok