Index Vakbarát Hírportál

Pelenkájában csempészett drogot a szigorúan őrzött börtönben a savas hordós gyilkos

2024. április 4., csütörtök 14:34

Lutz Reinstrom, aki az 1980-as évek végén bestiális módon megölt két nőt, a holttesteket pedig egy savas üstben oldotta fel most újra bíróság elé áll: az ügyészség szerint az életfogytiglani börtönbüntetését töltő kettős gyilkos a hamburgi „Santa Fu” szigorúan őrzött börtönben kábítószert terjesztett. Reinstrom egészségügyi okokból pelenkát viselt, nem motozták meg olyan alaposan, így tudott két-három fordulóval akár 100 gramm kábítószert szétosztani az elítéltek között.

A német bűnügyi történelem egyik legbrutálisabb bűnözőjének, a 76 éves Lutz Reinstromnak – aki az 1980-as évek végén bestiális módon megölt két nőt, a holttesteket egy savas üstben oldotta fel – most újra bíróság elé kell állnia: az ügyészség szerint az életfogytiglani börtönbüntetését töltő kettős gyilkos a hamburgi „Santa Fu” szigorúan őrzött börtönben kábítószert terjesztett – írja a Bild.

Reinstrom egyike azoknak, akik a bűnügyi történelem legszörnyűbb bűncselekményeit követték el. 1986-ban megkínozta és megölte Hildegard K.-t, egy kézműves feleségét.

A 61 éves nőt feldarabolta, majd a testrészeket egy sósavval teli hordóban feloldotta. 1988 októberében a 31 éves Annegret B.-t egy volt bunkerbe zárta, megerőszakolta és halálra kínozta, majd később sósavban feloldotta.

A gyilkos most azzal vádolják, hogy egy drogbanda tagjaként hosszú időn keresztül kábítószert csempészett a hamburgi „Santa Fu” szigorúan őrzött börtönbe, ahol a rabok aztán eladták a drogot a többi elítélt között.

A vádlottat az ügyészség nem kis mennyiségben elkövetett kábítószer-kereskedelemben való bűnsegédlettel és nem kis mennyiségben elkövetett kábítószer-birtoklással vádolja

– fogalmazott Liddy Oechtering vezető ügyész.

Meglepetés-tojásokban és kutyaürülékes zacskókban érkezett a kábítószer

A nyomozás a drogbiznisz ügyében 2023-ban kezdődött, amikor Jason B. (25) elítélt elárulta a nyomozóknak, hogy fenekében (többek között meglepetéstojásban és kutyaürülék-zacskóban) kábítószert csempészett a szigorúan őrzött börtönbe több drogdíler számára.

A német Állami Bűnügyi Rendőrség – Landeskriminalamt, LKA – 32 bűnöző ellen indított nyomozást Jason B. részletes vallomásai alapján, akik 2022 júniusa és decembere között bandaként csempésztek kokaint és marihuánát a börtönbe.

Az elítélt vallomása vezette el a nyomozókat Lutz Reinstromhoz is. A Bild szerint Jason B. állítólag kifutófiúként használta a 76 éves férfit, hogy a börtönbe csempészett kábítószert az udvaron lévő vásárlók között szétossza.

A börtönmaffia állítólag ravaszul járt el: normális esetben minden rabot ellenőriznek és megmotoznak, mielőtt az udvarra mennek, hogy a börtönlakók ne cserélhessenek árut a „szabadidőben”.

A Jason B.-t körülvevő dílerek azonban tudták, hogy Reinstrom egészségügyi okokból pelenkát visel, és nem motozták meg olyan alaposan.

„Lutz a pelenkájába tette a kábítószert, két-három fordulóval 100 gramm kábítószert vitt az udvarra, és ott átadta azt a vásárlóknak” – fogalmazott Jason B., a koronatanú, aki a kifizetések terén is kifinomultan járt el, az egyik esetben például a 25 éves fiatalembernek történő 500 eurós kifizetés érdekében egy másik rab felesége fizette be a pénzt Reinstrom börtönszámlájára.

Reinstrom ezt a pénzt aztán állítólag arra használta fel, hogy több kábítószert vásároljon a börtönben.

Rovatok