Index Vakbarát Hírportál

Befolyással való üzérkedés vádjával néz szembe a Trump Media

2024. április 5., péntek 07:38

Korrupció, pénzmosás és befolyással való üzérkedés – ezekkel a vádakkal néz szembe a Trump Media, amely megkérdőjelezhető helyről kapott kölcsönt még 2022-ben, amikor a Digital Worlddel történő akvizíció során tőzsdére ment. Két befektető már bűnösnek vallotta magát az ügyészségen bennfentes kereskedelem miatt.

Demokratikus csoportok csütörtökön fokozták a nyomást, hogy a kongresszus vizsgálja meg Donald Trump közösségi médiavállalatát, a Trump Mediát, miután egy jelentés szerint az részben egy szövetségi büntetőeljárás alatt álló orosz–amerikaihoz visszavezethető – Anton Postolnikov – 2022-es sürgősségi kölcsönökre támaszkodott a tőzsdei debütáláshoz – írta meg a The Guardian.

A lépés fokozta a politikai vizsgálatot a Trump Media Technology Group és a Digital World Acquisition nevű, üres csekkekkel rendelkező vállalat fúziójával kapcsolatban – amely mintegy 4 milliárd dollárt hozhat Trumpnak –, mivel a szövetségi ügyészségen bűnösnek vallotta magát két befektető, akik bennfentes kereskedelmet folytattak az ügyletben.

Csütörtökön háromoldalas levélben a demokratákhoz kötődő Congressional Integrity Project nevű csoport nyomást gyakorolt a republikánus képviselőház felügyeleti elnökére, James Comerre, hogy indítson párhuzamos kongresszusi vizsgálatot a Trump Media fúziójának ügyében, és tartson meghallgatásokat a kölcsönök természetéről.

Felszólítjuk önt, hogy vizsgálja ki az esetleges befolyással való üzérkedést és korrupciót, amelyben egy volt elnök és egy jelenlegi elnökjelölt érintett

– írta a Congressional Integrity Project ügyvezető igazgatója, Kyle Herrig. A Trump Media pénzmosási ügyével részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Rovatok