Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor szerint gyerekes dolog kivinni Magyar Péter hangfelvételeit Brüsszelbe

2024. április 6., szombat 14:37

Donáth Anna, a Momentum elnöke a héten leszögezte: kezdeményezik a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel kivizsgálását az Európai Parlamentnél. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy látja: „önmagában az, hogy hangfelvételeket csempésznek ki, és odaadják az Európai Unió intézményeinek, ez kicsit nekem olyan, mintha az illető az óvodában játszana”.

A baloldal és a képviselőik folyamatosan azzal próbálkoztak, hogy megakadályozzák a hazánkba érkező uniós források folyósítását – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Hír TV-nek. A tárcavezető leszögezte, Donáth Anna és képviselőtársai arról beszélnek, hogy

Brüsszelbe akarják vinni A Magyar Péter által rögzített, majd közzétett hangfelvételt, amin Varga Judittal beszélget.

Navracsics Tibor szerint ez gyerekes: „önmagában az, hogy hangfelvételeket csempésznek ki, odaadják az Európai Unió intézményeinek, ez kicsit nekem az óvodai játékszobában való játékokra hasonlít”.

Magyar Péter március 26-án tette közzé azt a hangfelvételt, amelyen volt feleségével, az akkori igazságügyi miniszterrel, Varga Judittal a Völner–Schadl-ügyről beszélget. Majd Donáth Anna a héten leszögezte: „A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel kivizsgálását kezdeményezzük az Európai Parlamentnél.”

Mint azt korábban már írtuk, a Momentum elnöke, EP-képviselője úgy látja,

a Magyar Péter által készített és nyilvánosságra hozott hangfelvétel sorsa továbbra is kérdéses. A kormánynak nincs válasza az elhangzottakra, a jelenlegi igazságügyi miniszter hallgat, az ügyészség terel.

Donáth Anna szerint Varga Judit állításai „nagyon súlyos bűncselekményekről szólnak”, amiket a kormányzat és az ügyészség prominens szereplői követhettek el.

„Egy ilyen helyzetre csak egy független vizsgálat lehet a megnyugtató válasz. Ezért kezdeményezem az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvételben elhangzottakat, különös tekintettel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségére.”

Rovatok