Index Vakbarát Hírportál

Menet közben zuhant le egy Boeing hajtóművének burkolata

2024. április 8., hétfő 08:21

Mintegy 135 utas próbált eljutni Houstonba egy Boeing 737-800-as repülőgéppel vasárnap, amikor az egyik szárnyba csapódott a hajtómű menet közben levált burkolata. Szerencsére senki nem sérült meg, a repülőgép biztonságosan földet ért Denverben.

Az amerikai légügyi hatóságok felügyelői vizsgálatot indítottak, miután egy Boeing repülőgép meghibásodott és a jármű hajtóművének burkolata felszállás közben levált, majd nekicsapódott az egyik szárnynak – írja a BBC

A Southwest Airlines járata – fedélzetén mintegy 135 utassal és hatfős személyzettel – bár eredetileg Houstonba indult, vasárnap biztonságos leszállást hajtott végre a denveri nemzetközi repülőtéren. A repülőgép a leszállás előtt valamivel több mint 3000 méter magasságba emelkedett.

A légitársaság karbantartói vizsgálják a 2015-ben gyártott Boeing 737-800-as gépet, továbbá elismerték felelősségüket a gép karbantartásában. 

Elnézést kérünk a késésükkel járó kellemetlenségekért, de a legfőbb prioritásunknak az ügyfeleink és alkalmazottaink végső biztonságát tartjuk

– áll a Southwest Airlines közleményében.

A Boeing nem nyilatkozott a BBC megkeresésére. A gyártó évek óta próbálja helyrehozni hírnevét, miután 2018-ban és 2019-ben egy 737 Max típusú repülőgép-balesetben 346 ember vesztette életét. Az egyébként népszerű repülőgépeire ezt követően világszerte több mint 18 hónapra repülési tilalmat rendeltek el.

Rovatok