Index Vakbarát Hírportál

Egy kisebb lakás áráért eladó Steve Jobs levele

2024. április 8., hétfő 21:36

Csaknem 100 ezer dollárért, azaz 35 millió forintért eladó egy Steve Jobs által aláírt, állásajánlatot tartalmazó levél. Az írás már csaknem negyven éves, de – mint a TMZ fogalmaz – minden, ami az üzletemberhez köthető, aranyat ér.

Most 95 ezer dollárért bárki megszerezheti azt az állásajánlatot tartalmazó levelet, amelyet az Apple egykori elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs írt alá – hívta fel a figyelmet a TMZ hétfőn.

A momentsintime.com egy 1986. januári, Caroline Rose-nak címzett levelet kínál eladásra, amelyben Jobs technológiai cégénél, a NeXT-nél ajánlottak neki állást. Ezt a vállalatot egy évtizeddel később felvásárolta az Apple.

A levél nemcsak egy éves 50 ezer dolláros (17 millió forintos) kezdőfizetést ajánl Rose-nak, hanem azt is közli vele, hogy „ha olyan jó leszel, mint amilyennek mondod magad (és ezt elvárjuk), a fizetésed emelkedni fog”. Így 1987 augusztusára akár 65 ezer dollárt (23 millió forintot) is kereshetett volna. „Ez akkoriban egy pokolian jó lehetőség lett volna” – írja a TMZ.

Az ajánlat egy lenyűgöző juttatási csomagot is tartalmazott, és Rose akár a Palo Alto-i székhelyű vállalat részvényeit is megszerezhette volna. A portál beszámolója szerint bármi, ami Steve Jobshoz köthető, aranyat ér.

Rovatok