Index Vakbarát Hírportál

Szájer József is felkerült a legemlékezetesebb EP-képviselők listájára

2024. április 22., hétfő 14:26

Az elmúlt öt év legemlékezetesebb európai parlamenti (EP) képviselőit gyűjtötte össze a Politico. A brüsszeli lap listájára Szájer József, a Fidesz szexbotrányba belebukott egykori európai parlamenti képviselője is felkerült. A politikust a „legvadabb kilépő″ díjával jutalmazták.

Az EP-választásokhoz közeledve összefoglalót készített a Politico című lap azokról a politikusokról, akik kifejezetten emlékezetes pillanatokat szereztek EP-képviselőként a 2019 és 2024 közötti ciklusban – szúrta ki a hvg.hu.

A brüsszeli lap tablóképének élére Eva Kaili került, aki az Európai Uniót alapjaiban megrázó korrupciós botrány fő gyanúsítottjaként vált ismertté. A leghosszabb ideig távol lévő képviselő díját szintén egy görög képviselő nyerte el. Joannisz Lagosz csaknem ciklusának felét Görögországban töltötte börtönben.

Szájer József, egykori fideszes EP-képviselő, a „legvadabb kilépő” díját nyerte el a listán.

Mint írtuk, az elmúlt 14 év legemlékezetesebb, a magyar köztudatból kitörölhetetlennek tűnő botránya egyértelműen Szájer József ügye volt. A politikus és 24 másik férfi egy brüsszeli orgián vett részt 2020. november 27-én, amelyen a koronavírus-járvány miatt elrendelt gyülekezési korlátozások megszegéséért rajtaütött a belga rendőrség.

A fideszes EP-képviselő az ereszcsatornán menekült, de elkapták, a hátizsákjában drogot találtak. A botrány kirobbanása után minden politikai tisztségéről lemondott, majd kilépett a Fideszből is. 

A Politico szerint az elmúlt 5 évben 162 törvényhozó távozott az európai parlamentből. Közülük a fideszes politikus távozását tartották a legemlékezetesebbnek.

Rovatok