Index Vakbarát Hírportál

Részeg utas miatt kényszerleszállást hajtott végre egy Budapestről induló gép

2024. április 24., szerda 15:57

A LOT Lengyel Légitársaság Budapestről Szöulba tartó járata hétfőn kényszerleszállást hajtott végre Kazahsztánban egy részegen tomboló koreai nő miatt.

Túl sok alkoholt ivott, majd rúgott, kapálózott és ordibált egy koreai nő a LOT Budapestről Szöulba tartó járatán, ezért a pilóták a repülésbiztonsági protokollt követve kényszerleszállást hajtottak végre Kazahsztánban hétfőn. 

Az rtl.hu szerint a nő jelenetet rendezett, magából kikelve ordibált a repülőn. Az utast sem a családja, sem a légiutas-kísérők nem tudták megnyugtatni. Miután a gép leszállt az asztanai repülőtéren, az illetőt a kazah rendőrök letartóztatták, ám a nő egyszer csak elaludt. Mikor felébredt, azt állította, hogy nem emlékszik a történtekre. 

A portál szerint a gép három óra késéssel landolt a dél-koreai Incshoni Nemzetközi Repülőtéren. A nő a légi közlekedés biztonságát veszélyeztető rendzavarás miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy 8 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A LOT közölte, hogy az említett utast letiltja járatairól.

Rovatok