Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápával találkozott Sulyok Tamás, Szent István is szóba került

2024. április 25., csütörtök 13:19

Sulyok Tamás köztársasági elnök április 25-én, szinte napra pontosan két hónappal a megválasztása után látogatást tett Ferenc pápánál Vatikánvárosban.

Mint azt korábban megírtuk, Sulyok Tamás folytatta a Novák Katalin volt köztársasági elnök által az elmúlt két évben kitaposott utat, és az augusztusi találkozó után április 25-én meglátogatta Ferenc pápát.

A köztársasági elnök a helyszínen magyar újságíróknak elmondta, hogy az egyházfővel a közösségekről, közösségeik jövőjéről beszélgettek. Sulyok Tamás hozzátette, hogy a találkozón érintettek egy személyes témát is, amely a pápa budapesti látogatásakor mondott beszédének egyik üzenetét érintette – írja az MTI.

Ferenc pápa Szent István egyik intelmét említette, amely úgy szól: „Légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen” – idézte fel Sulyok Tamás, kiemelve, hogy

ez Szent István fontos üzenete, s nem véletlen, hogy éppen Ferenc pápa hívta fel rá a figyelmet.

A köztársasági elnök csütörtökön ott volt a vatikáni audienciateremben, ahol a pápa a Magyar Nemzeti Zarándoklatra érkezett magyarokat fogadta, majd jelen volt a zarándoklatot lezáró misén a Szent Péter-bazilikában.

Ilyen ajándékokkal érkezett az államfő

Sulyok Tamás látogatása a szentatyánál egészen gyorsnak tűnhet – mint ahogy megválasztása és beiktatása is csupán néhány napot vett igénybe –, hiszen Novák Katalinnak majdnem négy hónapot kellett várnia köztársasági elnökként, hogy találkozhasson Ferenc pápával.

A Blikk megtudta, hogy Sulyok Tamás három ajándékkal is készült Ferenc pápa számára, amiket különleges díszdobozban szállítanak majd, nehogy megsérüljenek. Ezek a következők:

Rovatok