Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa történelmet ír: részt vesz a G7 csúcstalálkozóján

2024. április 26., péntek 18:55

A G7, vagyis az iparilag legfejlettebb demokratikus országok csoportjának vezetőihez csatlakozik Ferenc pápa júniusban. A G7 idei csúcstalálkozójának tematikája a mesterséges intelligencia lesz. Ferenc pápa korábban már többször felszólított a mesterséges intelligencia veszélyeire.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pénteki bejelentése szerint Ferenc pápa is részt vesz a G7 csoport (G7) vezetőinek idei csúcstalálkozóján, hogy megvitassák a mesterséges intelligencia jelentette kihívásokat – közölte a Reuters.

A lap emlékeztetett, hogy a pápa idén óva intett a mesterséges intelligencia „perverz” veszélyeitől, és megismételte a közjó érdekében történő világszintű szabályozásra való felhívást.

A G7-találkozót a dél-olaszországi Puglia régióban rendezik június 13-15. között. Az eseményen  az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Kanada és Japán vezetői vesznek részt, de jelen lesz néhány külön meghívott vendég is.

A vatikáni vezető április 25-én Sulyok Tamással, Magyarország köztársasági elnökével is tárgyalt. A köztársasági elnök a helyszínen magyar újságíróknak elmondta, az egyházfővel a közösségekről, közösségeik jövőjéről beszélgettek. Sulyok Tamás hozzátette, a találkozón érintettek egy személyes témát is, amely a pápa budapesti látogatásakor mondott beszédének egyik üzenetét érintette.

Rovatok