Index Vakbarát Hírportál

Öt golyóval végeztek ki egy német drogbárót Barcelonában

2024. május 11., szombat 16:07

Kivégeztek egy hírhedt bűnözőt Barcelonában sikertelen drogügyletei miatt. A férfinak nem sok esélyt hagytak a túlélésre, több gyilkost is küldtek rá, majd menekülés közben érte különböző fegyverekből leadott öt találat.

Öt golyóval öltek meg egy német drogbárót Barcelonában. A német Focus című lap azt írja, hogy a szóban forgó, lmettin A. nevű férfi,

egy hírhedt német–török származású bűnöző volt, a gyilkosság hátterében pedig egy latin-amerikai kartellel folytatott üzleti vita állt.

A bűncselekmény múlt szombaton történt a barcelonai olimpiai falu közelében, ahol feltehetően több gyilkos várt lesben állva a férfira, akit Észak-Rajna–Vesztfáliából rendeltek számonkérésre Spanyolországba. Az áldozatot menekülés közben érte az öt találat, négy golyó a fején, egy pedig a testén.

A helyi sajtó beszámolói szerint a meggyilkolt drogbárót „Tekin Kartal” néven ismerték, és egy olyan drogbanda feje volt, amely a Nagy-Britanniába irányuló heroinszállítmányok 90 százalékáért felel.

A hondurasi vagy salvadori kartellt sajtóértesülések szerint a német–török bűnöző sikertelen, milliós nagyságrendű drogügyletei miatt rendelték Barcelonába „a tisztázás érdekében”.  

A meggyilkolt drogbáró még 2021-ben vált hírhedtté Törökországban, amikor részt vett egy isztambuli lövöldözésben. Akkor egy ékszerész halt meg az összecsapásban, aki a lánya védelmére kelt. A bűnöző ezt követően Németországba menekült, és állítólag azóta Düsseldorfban tartózkodott.

Rovatok