Index Vakbarát Hírportál

Magyarország kiadta a „mozis gyilkost” Ausztriának

2024. május 11., szombat 13:55

Kiadta Magyarország a tavaly moziparkolóban gyilkoló osztrák férfit Ausztriának. A gyanúsítottat a magyar rendőrök fogták el Röszkénél szeptemberben, de a magával vitt fegyver miatt Magyarországon is eljárást folytattak ellene, ezért csak később tudták átadni az osztrákoknak.

Kedden kiadta Magyarország Ausztriának azt a férfit, aki tavaly szeptemberben a nyílt utcán agyonlőtt egy embert a bécsújhelyi moziparkolóban a járókelők szeme láttára. A lövöldöző férfit a bécsi hatóságok szerdán előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben emberölés miatt nyomoznak – írja a Mein Bezirk című osztrák portál. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyilkosság a nyílt utcán, egy pláza előtt történt tavaly szeptemberben, ahol a gyanúsított 3 lövéssel ölt meg egy török származású férfit hajnali fél 1 körül.

A véres eseményeket több száz látogató is végignézhette, a parkoló ugyanis tele volt. A 42 éves, korábban csalásért elítélt, menekülő gyanúsítottat végül Magyarországon, Röszkénél fogták el a rendőrök uniós elfogatóparancs alapján. 

A férfit eddig azért nem adták ki a hatóságok Ausztriának, mert idehaza is eljárás folyt ellene a magával vitt fegyver miatt. A gyilkosság indítékait most büntetőeljárásban vizsgálják az osztrák rendőrök. 

Rovatok