Index Vakbarát Hírportál

A nyomozók bizonyítékot találhattak Madeleine McCann feltételezett gyilkosa ellen

2024. június 5., szerda 19:57

A rendőrség egyik nyomozója azt állítja, hogy két olyan e-mail-fiókot is találtak, amelyek az eltűnt Madeleine McCann feltételezett gyilkosát az ügyhöz köthetik. Már így is GPS-koordináták, telefonhívások és szemtanúk bizonyítják, hogy a helyszínen volt, amikor a kislányt elrabolták szüleitől, de a tárgyalás még folytatódik, perdöntő bizonyíték eddig nem került elő az ügyben.

A német rendőrség felfedezett egy e-mail-fiókot, amely összekapcsolja Christian Brücknert Madeleine McCann eltűnésével – állítják a nyomozók. Titus Stampa vezető nyomozó elmondta egy németországi bíróságnak, hogy a nyomozók olyan e-maileket találtak egy, Brückner által használt Hotmail-fiókban, amelyek közvetlenül az ügyhöz kötik őt – írta meg a Daily Mail.

Ez a felfedezés az első alkalom, hogy egy nyomozó tisztviselő olyan bizonyítékokra utalt, amelyek közvetlenül összekapcsolják BrÜcknert a hároméves kislány 2007-es, portugáliai eltűnésével.

Stampa azonban azt mondta, hogy nem oszthatja meg a bizonyítékok részleteit, mivel azok „a fiatal Madeleine meggyilkolásával kapcsolatosak”.

Brückner, az első számú gyanúsított, jelenleg Németországban bírósági eljárás alatt áll, az ügyhöz nem kapcsolódó szexuális bűncselekmények miatt. Ő továbbra is tagadja, hogy köze lenne Madeleine 2007-es eltűnéséhez.

Egy külső merevlemez is a gyilkossági ügyhöz tartozik, de erről nem beszélhetek

– tette hozzá a nyomozó. Viszont nem volt hajlandó megmondani, hogy a megszerzett e-mailek tartalmaznak-e a gyanúsítottat terhelő fotókat vagy videókat. Stampa azt állította, hogy a rendőrség talált egy második fiókot is, ahol Brückner más bántalmazókkal osztotta meg a gyermekbántalmazásról szóló tartalmakat.

Brückner állítólag 2007 elején törölte az összes e-mailt erről a fiókról, amikor Madeleine eltűnt a dél-portugáliai Praia da Luzban lévő szállodából – írta a Stampa. „Emlékszem, hogy »tömegesen« töröltek dolgokat a postafiókból. Semmi sem volt benne 2007 januárjától kezdve” – mondta a bíróságnak.

Az ügy háttere

Brücknert azzal gyanúsítják, hogy 2007. május 3-án elvitte a Leicestershire-i Rothleyból származó kis Madeleine-t a család Ocean Club üdülőhelyen lévő nyaralójának egyik hálószobájából. A brit rendőrség kezdetben nyomozott az ügyben, majd 2008 júliusában bizonyítékok hiányában megszüntették az eljárást. A kislány családja magánnyomozókkal tartotta nyitva az ügyet, amíg a Scotland Yard 2011-ben újból meg nem indította saját nyomozását.

A német hatóságok végül 2020-ban nevezték meg Brücknert lehetséges gyanúsítottként, és a nemzetközi hatóságok az azóta eltelt években is folytatták a nyomozást az eltűnés ügyében. Mostanra kiderült, hogy az ügyészek a Microsofthoz benyújtott 2019-es fellebbezés után hozzáférést kaptak egy titkos e-mail-fiókhoz, amely a visszaélések képeit tartalmazta.

A fiókot állítólag 2007 januárjában nyitották meg, hónapokkal Madeleine eltűnése előtt.

Most egy németországi bíróság meghallgatta, hogy Brückner állítólag megpróbált törölni „számos e-mailt”, amelyeken olyan gyerekek bántalmazása látható, akiket már „három-négy éves korukban” filmre vettek. Stampa ismertetett egy e-mailt, amelyet állítása szerint Brückner írt, és amelyben egy fantáziát mesél „egy ötéves kislányról és az édesanyjáról, akit elrabolnak és elvisznek egy furgonban, majd szexuálisan bántalmazzák”.

Erőszakról és brutalitásról szólt, és arról, hogy szexuálisan bántalmazzák őket, az egyiket a másik szeme láttára erőszakolják meg

– állította a rendőr. A történet egy másolatát 2017-ben Portugáliában is megtalálták egy laptopon, amelyet szintén Brückner használt – tudta meg a bíróság.

Brücknert 2022-ben gyanúsították meg az ügyben, miután a jelentések szerint sárga-fehér VW T3 Westfalia lakóautóját a portugáliai Praia da Luz üdülőhely közelében látták, ahol Madeleine eltűnt. Brückner tagadta, hogy a környéken járt volna akkoriban, és elhatárolódott az ellene felhozott vádaktól.

Tavaly májusban a nyomozók bejelentették, hogy átkutatnak egy Silves közelében lévő víztározót Portugáliában, amelyet Brückner „kis paradicsomának” nevezett, és ez volt az első ilyen jellegű nagyobb akció a 2014-es Praia da Luz-i ásatás óta. Azóta Németországban az ügyben tanúvallomást tettek korábbi társai, és újabb kérések hangzottak el, hogy vizsgálják ki Brückner korábbi tartózkodási helyeit, mintegy 17 évvel Madeleine eltűnése után.

Brückner jelenleg bíróság előtt áll, azzal vádolják, hogy 2000 és 2017 között három nőt megerőszakolt és gyerekeket bántalmazott Algarve-ban. 2019-ben pedig hét évre már börtönbe került, miután 2005-ben Algarve-ban elítélték egy idős nő megerőszakolásáért.

A mostani tárgyalása februárban kezdődött, és tanúkat hallgattak meg, akik azt állítják, hogy látták Brücknert a felkavaró szexvideókon, amelyeken egy idős nő és egy fiatal lány megerőszakolása látható. Brückner védője többször is megpróbálta elérni, hogy a tanúkat kizárják, mondván, hogy az ügy tisztességtelen és elfogult ügyfelükkel szemben a Madeleine-ügyhöz fűződő kapcsolat miatt, de eddig minden próbálkozás sikertelen volt.

A tárgyalás folytatódik, miközben egy amatőr nyomozó azt állítja, hogy megoldotta az ügyet.

Rovatok