Index Vakbarát Hírportál

Csillagászati értékű beruházásba kezdhet a Disney Floridában

2024. június 6., csütörtök 09:54

A Disney 17 milliárd dollárt (átszámítva kb. 6100 milliárd forintot) fektet be floridai parkokba egy fejlesztési megállapodás keretében.

A Disney és Ron DeSantis floridai kormányzó kinevezett tagjai hivatalosan jóváhagyták azt a megállapodást,

amelynek eredményeként a cég 17 milliárd dollárt fektet be négy floridai élményparkjába, illetve egy még épülő, ötödik vidámparkba. 

A hír két hónappal azután érkezett, hogy a felek megállapodtak abban, hogy véget vetnek az elhúzódó jogi csatározásuknak. A vita középpontjában a Disney World felügyelete állt, amely önkormányzati szolgáltatásokat, például tűzoltást, sürgősségi egészségügyi szolgáltatásokat, bűnüldözési szolgáltatásokat, környezetvédelmet és közműveket biztosít – írja az ABC News

A márciusi egyezség után mindkét fél megállapodott abban, hogy tárgyalásokat folytatnak az új megállapodásról. A most született fejlesztési megállapodás véglegesítése egy későbbi nyilvános igazgatósági ülésen, június 12-én történik. 

Katherine Luetzow, a Disney-élményparkokat magába foglaló kerület tervezési és mérnöki menedzsere rámutatott a 15 éves fejlesztési megállapodás részleteire, amely közel 17 000 hektárnyi területet fed le a kerületben. Mint mondta, a Disney a következő tíz-húsz évben valósíthatja meg a beruházásokat.

Ezen belül a Disney vállalta, hogy a 17 milliárdos összeg közel felét – nyolcmilliárd dollárnyi fejlesztést – a következő tíz évben hajtják végre.

Az egyezségben vannak rendelkezések arra vonatkozóan is, hogy a helyi projektek – beleértve a tervezéshez, fejlesztéshez és kivitelezéshez kapcsolódó áruk és szolgáltatások legalább ötven százalékát – a floridai vállalkozások közreműködésével valósuljanak meg. Tízmillió dollárt megvalósítható lakásprojektekre fordítanak, miközben az önkormányzat területeket, illetve a vizes élőhelyeket és a veszélyeztetett fajok mérséklésére vonatkozó engedélyeket adományoz a vállalatnak. 

Rovatok