Index Vakbarát Hírportál

Csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 12 éves kislány Franciaországban

2024. június 19., szerda 10:20

Antiszemita indíttatásból követhetett el három tinédzser nemi erőszakot egy 12 éves zsidó lányon Párizsban. A fiatalkorúakat súlyos nemi erőszakkal, szexuális erőszakkal, zsarolással és gyilkossággal való fenyegetéssel, valamint testi és becsületsértéssel vádolják. Őrizetbe vették őket.

Tinédzserek megerőszakoltak egy 12 éves lányt, sajtóinformációk alapján azért, mert zsidó volt – írja a Bild.

Egész Franciaországot megrázta a párizsi Courbevoie városrész Henri Regnault parkjában történt, feltehetően antiszemita indíttatásból elkövetett csoportos nemi erőszak, amelyet három tinédzser követett el egy 12 éves kislány ellen. 

A gyanúsítottak – akik maguk is még tizenévesek, 12, valamint 13 évesek – állítólag egy üres fészerbe kényszerítették a lányt. A rendőrség szerint ott „mocskos zsidóként” szidalmazták, majd brutálisan megerőszakolták.

A tortúra után a 12 éves lány felfedte a történteket a szüleinek, akik kihívták a rendőrséget. Két nappal később a rendőrök letartóztatták a feltételezett elkövetőket. Kedden a kamaszokat a nyomozási bíró elé állították, és őrizetbe vették őket.

Súlyos nemi erőszak, szexuális erőszak, zsarolás és gyilkossággal való fenyegetés mellett testi sértés és becsületsértés miatt is nyomoznak ellenük. A nanterre-i ügyészség szerint az utóbbi két bűncselekmény elkövetését „súlyosbítja az áldozat vallási hovatartozása”.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok