Index Vakbarát Hírportál

Újra a régi a pár hónapja darabokra hullott Moulin Rouge

2024. július 6., szombat 14:14

Helyi lakosok és bámészkodók százai figyelték, ahogy pénteken, a többi között kánkán-táncosok előadásával, felavatták a párizsi Moulin Rouge-t ékesítő szélmalom négy új lapátját.

Új szélmalom-lapátokat kapott a párizsi Moulin Rouge – írja az MTI. Jean Victor Clerico, a Moulin Rouge vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a malom lapátjai nélkül tátongó üresség volt Párizsban. „Egyszerűen csak szomorú volt” – mondta.

A cél az volt, hogy a július 26-án induló olimpiai játékok idejére elkészüljenek a munkálatokkal, július 15-én terveznek ugyanis az olimpiai lánggal elvonulni az épület előtt.

A híres kabaré épületét díszítő piros szélmalom lapátjai április 25-re virradóra szakadtak le, ahogy a homlokzaton lévő felirat három első betűje is. Az incidensben senki sem sérült meg.

A Moulin Rouge 1889-ben nyílt, ugyanabban az évben, amikor elkészült az Eiffel-torony is. A kánkán-táncosairól ismert revüszínház igazi turistamágnes, esténkét két előadást is tartanak, évente pedig mintegy 600 ezer látogatót fogad. Október 6-án ünnepli a Moulin Rouge megnyitásának 135. évfordulóját.

Rovatok