Index Vakbarát Hírportál

Az Eb-döntővel összefüggésben fogtak el egy sorozatgyilkost, aki 42 nőt darabolt fel

2024. július 15., hétfő 19:31

A labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét is megnézte egy bárban, mielőtt rajtaütöttek a rendőrök azon a kenyai sorozatgyilkoson, aki 42 nőt ölhetett meg.

A CBS News közlése szerint a kenyai rendőrség hétfőn közölte: elfogtak egy 33 éves férfit, akit egy olyan „pszichopata sorozatgyilkosnak neveztek, aki egyáltalán nem tiszteli az emberi életet”. Az erős szavakat az magyarázza, hogy a gyanúsított, Collins Jumaisi Khalusha maga is elismerte,

hogy 42 nőt „gyilkolt meg és darabolt fel”.

Mohammed Amin, a kenyai állami nyomozóhivatal vezetője közölte, hogy a gyilkos első áldozata a felesége volt, akit még 2022-ben ölt meg, és azóta 41 másik nővel is végzett. Az utolsó gyilkosságát mindössze négy nappal az elfogása előtt követte el. 

Elmondása szerint a rendőröket a sorozatgyilkoshoz a mobiltelefonja vezette el, amit azt követően kezdtek el követni, hogy az egyik áldozata telefonszámáról pénzt utalt át a saját számlájára. A CBS News szerint az is kiderült, hogy a támadót 

hétfő hajnalban vették őrizetbe egy bár előtt, ahol a vasárnap esti foci-Eb döntőjét is megtekintette.

Az (alábbi fotón is látható) gyanúsított egy bérelt, egyszobás házban élt, mindössze 300 méterre a Kware-i szemétteleptől – egy elhagyatott, ma már szeméttel teli egykori kőbányától –, ahol néhány áldozata feldarabolt maradványait találták meg nemrég. A gyanú szerint Khalusha egy újabb áldozat, egy Susan néven azonosított rendőrnő elcsalásán és meggyilkolásán dolgozhatott az elfogása idején.

„Van egy második gyanúsítottunk, akit az egyik áldozat egyik telefonjával fogtak el” – tette hozzá Mohammed Amin az ügyben tartott sajtótájékoztatón, anélkül, hogy további információkat közölt volna a második gyanúsított személyazonosságáról, vagy arról, hogy milyen kapcsolatban állhat a gyilkosságokkal. 

A kenyai rendőrség több fotót is közreadott, amelyeken láthatóak azok a tárgyak, amelyeket a rendőrök lefoglaltak a 33 éves férfitól. A rendőrség azt is közölte, hogy boncolást végeznek a Kware-i szeméttelepen eddig megtalált kilenc megcsonkított holttesten, és hogy további rendőröket vezényeltek a terület átvizsgálásának folytatására. 

A rendőrök az előző héten kezdték felfedezni a 18 és 30 év közötti nők feldarabolt, zsákokba gyömöszölt maradványait a Kware-i szeméttelep közelében. A helyiek és a rendőrség ezt követően kezdték el feltételezni, hogy valamilyen szekta vagy sorozatgyilkos tevékenykedhet a környéken, és ez vezetett végül Khalusha elfogásához. 

A szektás gyanú azért is vetődött fel, mert az üggyel párhuzamosan állították bíróság elé terrorizmus vádjával egy olyan világvégeszekta vezetőjét, aki több mint 400 követője haláláért felelhet. Ugyanakkor annak az ügynek az eddigi adatok szerint nincs köze Khalusha gyilkosságaihoz (az esetről itt írtunk még korábban). 

Rovatok