Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump orvosa közölte, hajszálon múlt az elnök élete

2024. július 21., vasárnap 13:14

Donald Trump egykori fehér házi orvosa, Ronny Jackson (aki most is részt vett az elnök kezelésében) szombaton azt mondta, hogy a volt elnöknek a várakozásoknak megfelelően gyógyul a füle a múlt héten elszenvedett lőtt sebtől, de időnkénti vérzést észlelt. Azt is kiemelte az orvos, hogy Trumpnak szüksége lehet hallásvizsgálatra.

A golyó, amelyet egy merénylőjelölt lőtt ki egy július 13-i pennsylvaniai Trump-gyűlésen, „kevesebb mint negyedhüvelyknyire – 6 milliméterre – volt attól, hogy a fejébe hatoljon”, mielőtt eltalálta Trump jobb fülének tetejét – mondta Ronny Jackson texasi republikánus képviselő, aki Barack Obama elnök orvosaként is szolgált előzőleg. 

Jackson – aki a jelek szerint először adott nyilvános orvosszakértői állásfoglalást Trump lőtt sebéről – a közösségi médiában szombaton közzétett levelében azt írta, hogy a golyó így is egy „2 centiméter széles sebet ejtett, amely a fül porcos felszínéig terjedt”.

Kezdetben jelentős vérzés jelentkezett, majd az egész felső fül jelentős duzzanata következett. Utóbbi azóta megszűnt, a seb pedig kezd szemcsésedni és megfelelő mértékben gyógyulni

– írta. 

Jackson azt is elmondta a Reuters beszámolója alapján, hogy a lövöldözés óta naponta biztosította Trump sebének vizsgálatát, kezelését. Kiemelte, hogy nem volt szükség varrásra, ugyanakkor a fül „érzékenysége miatt még mindig van időszakos vérzés, ami miatt kötszerre van szükség”.

Az orvos szerint egy átfogó hallásvizsgálatra is sor kerül.

Donald Trump csütörtökön a republikánus kongresszuson mesélte el, hogy hogyan élte meg az eseményt, amit szerinte „a mindenható Isten kegyelméből” úszott meg. „Hangos suhogást hallottam, és éreztem, hogy valami nagyon-nagyon erősen megütötte a jobb fülemet” – mondta, miközben vastag kötés borította a fülét. „Azt mondtam magamban: Hű, mi volt ez? Ez csak egy golyó lehetett.

Rovatok