Index Vakbarát Hírportál

Úgy megvert egy kislányt a profi angol labdarúgó, hogy maradandó agysérülést szenvedett

2024. augusztus 23., péntek 16:23

Brutálisan megverte volt élettársa kislányát a Millwall és a Hashtag United egykori játékosa. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy élete végéig 24 órás ápolásra szorul. Most ítélet születhet az ügyben.

Vád alá helyeztek egy volt profi labdarúgót, mert megtámadt egy kétéves kislányt, aki életre szóló agysérülést szenvedett. Kiernan Hughes-Masont bűnösnek találták szándékosan elkövetett súlyos testi sértés és gyermekbántalmazás vádjában, miután 2020 januárjában brutálisan megverte volt élettársa rábízott kislányát.

A három éves ügyben rettenetes részletek derültek ki az esetről. Például, hogy a játékos a bántalmazás előtt üzeneteket küldött barátainak, amelyekben leírta, hogy mennyire idegesíti őt a kislány, és hogy meg fogja ütni. – írta meg a BBC.

Ellie Nudd rendőrőrmester, az essexi rendőrségtől azt mondta, a kislány soha nem fog felépülni az erőszakos támadás következtében elszenvedett sérülésekből.

A mentőket maga Mason hívta ki és azt állította, hogy hangos csattanást hallott a lány hálószobájában. Azt mondta a rendőröknek, hogy a lány ráesett egy babaházra és elvesztette az eszméletét. Miután kórházba vitték a lányt, két hétig kómában feküdt és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy élete végéig 24 órás ápolásra szorul.

„Ezt egyetlen családnak sem lenne szabad átélnie”

Az orvosok 17 különböző sérülést találtak a testén, amelyeket 2019 októbere és 2020 januárja között szerzett. A szakértők a bíróságon elmondták, hogy ezeket úgy szerezhette a kislány, hogy erőteljesen megrázták, valamint a fejét valamilyen kemény felületnek ütötték neki.

A 32 éves játékos az Enfield Borough Football Clubot irányította, a szerdai vádemelést követően azonban elbocsátották. Elvileg a klub semmit sem tudott az esetről. Várhatóan szeptember 10-én ítélik el a férfit, aki hosszú évekre börtönbe kerülhet.

A kislány családja kiadott egy közleményt az eseményekkel kapcsolatban: „Végre ítélet születik, kiderült, hogy ez a férfi felelősségre vonható azért, amit a kislányunkkal tett. Olyasmin kellett keresztülmennünk, amit egyetlen családnak sem szabadna átélnie, és a gyerekünk élete végéig viselni fogja annak következményeit, amit ez a szörnyeteg tett vele”.

Rovatok