Index Vakbarát Hírportál

Ukip: Szervezett bűnözést hozott az EU Angliába

2014. május 4., vasárnap 20:37

Az EU-bővítés kaput nyitott a szervezett bűnözésnek, mondta Nigel Farage, a Ukip euroszkeptikus párt vezetője. Farage pártja eddig sem szűkölködött az EU-ellenes nézetek terjesztésében, most azzal vádolja a bolgárokat és a románokat, hogy ők exportálják az Egyesült Királyságba a szervezett bűnözést, írja a Guardian.

Kinyitottuk a kapuinkat olyan országok előtt is, amelyek nem gyógyultak ki a kommunizmusból és attól tartok, hogy ez utat nyit a szervezett bűnözés előtt. Ezt mindenki tudja, de senki sem meri kimondani.

– mondta Farage a BBC1-en egy interjúban. A szervezett bűnözés egyébként a kommunista országokban tulajdonképpen nem létezett, egy diktatórikusan megfigyelt társadalomban nem nagyon tudnak kialakulni szervezett bűnözői csoportok.

Farage igyekezett cáfolni azokat a híreket, hogy a Ukip rasszista lenne. Azután kezdtek erről beszélni, hogy a Sunday Times megírta: a párt stockporti jelöltje lemondott, miután "ördöginek" nevezte az iszlámot. Farage erre azt mondta, hogy ők is követtek el hibákat a jelöltjeik kiválasztásakor, de a helyhatósági választásokon sok fekete kisebbséghez tartozó jelöltet fognak majd indítani. Ebből is látható lesz, hogy a párt nem rasszista.

Rovatok