Index Vakbarát Hírportál

Fidesz: az MSZP uniós szervet támad

2017. február 8., szerda 00:12

A nagyobbik kormánypárt a 4-es metróval cinkeli az MSZP-t, a Jobbikot KGBéla miatt tartják hiteltelennek korrupcióügyben.

A szocialisták tagadják a nyilvánvalót, hogy minden idők legnagyobb korrupciós botrányában, a 4-es metróberuházás elcsalásában a felelősség a Medgyessy-, a Gyurcsány-, a Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor-féle MSZP-SZDSZ-es fővárosvezetést terheli, mondta Hidvéghi Balázs.

A Fidesz szerint Szanyi téved

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója Szanyi Tibor kijelentéseire reagált. A szocialista európai parlamenti képviselő a 4-es metró beruházásáról szóló vizsgálati jelentés több pontjának pontosítását kérte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójának küldött levelében.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az OLAF jelentése eredeti formájában, teljesen nyilvános, de "a korrupcióban nyakig úszó szocialisták" mégis vitatják, sőt már az OLAF-ot vádolják és hibáztatják.

A levél miatt a budapesti főpolgármester is beszólt Szanyi Tibornak, szerinte a szocialista képviselő el sem olvasta a jelentést, amiben például a dátumok pontosan szerepelnek.

Ahogy arról korábban írtunk, a baloldalon már korábban elszabadultak az összeesküvés-elméletek arról, hogy a kormány elhallgatja a jelentés rájuk nézve terhelő részleteit.

Kovács-ügy: „Európa egyik legnagyobb korrpuciós botránya”

A FIdesz a Jobbiknak is visszaszólt, mert a párt az alaptörvényben rögzítené a közpénzek védelmét, valamint többek között a kormánytagokra és más vezető politikusokra is kiterjesztené a kötelező vagyonosodási vizsgálatot.

A Fidesz-frakció közleménye szerint addig, amíg a Jobbik falaz Kovács Bélának és ő nem mond le európai parlamenti képviselői mandátumáról, minden, amit a Jobbik a korrupcióval kapcsolatban mond, teljesen hiteltelen, a „hatalomért és a pénzért mindenre képes”.

A nagyobbik kormánypárt szerint a Jobbik Európa egyik legnagyobb korrupciós botrányában érintett, mert Kovács Béla mai napig nem tudni, milyen idegen érdekekből és milyen pénzeket szállított a Jobbiknak - mentelmi jogát az Európai Parlament is felfüggesztette.

(MTI)

Rovatok