Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul a politikától Morvai Krisztina

2019. április 1., hétfő 10:24

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a Facebookon jelentette be, hogy visszavonul a politikától.

Mint ismert, Morvai Krisztina szombaton temette el volt férjét, Baló Györgyöt, erre utalhat az, hogy posztjában először megköszöni az együttérző üzeneteket, részvétnyilvánításokat. Majd azzal folytatja, hogy 

a politikától, a nyilvános közéleti szerepvállalástól is búcsúzom. Két hét múlva lesz az Európai Parlament jelenlegi ciklusának utolsó plenáris ülése, s röviddel ezt követően képviselői mandátumom lejár. ... Lezárul az életemnek az a szakasza, amely a 2006. október 23-i rendőri brutalitások megtapasztalásától mostanáig tartott.

A képviselő szerint rá már csak adminisztratív jellegű feladatok maradtak hátra Brüsszelben, Strasbourgban és Budapesten. Mint posztjában írja, mindig igyekezett tisztességgel szolgálni a hazáját, és hiányozni fognak nekik a kollégái és támogatói. Morvai 2009-ben és 2014-ben is a Jobbik listájáról került be az EP-be.

Mint megírtuk, Morvait a Jobbik tavaly áprilisban visszahívta az EP-ből, mondván régóta intenzív kampányt folytat a párt ellen "éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amiket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra". Morvai akkor közölte, nem köteles visszaadni a mandátumát akkor sem, ha a pártja kéri. Az EP-képviselő az utóbbi években többször a Fidesz politikája mögé állt, támogatta a Békemenetet is.

A Jobbik március közepén jelentette be az EP-listáját, aminek első 10 helyén nem szerepelt már Morvai Krisztina.

(Borítókép: Morvai Krisztina. Fotó: Kallos Bea / MTI)

Rovatok