Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter nagy célt tűzött ki maga elé

2024. március 13., szerda 14:11

Márki-Zay Péter szeretné, ha az európai parlamenti választásokon két mandátumot szerezne a tavaly szeptemberben alakult Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN).

A pártelnök szerdai hódmezővásárhelyi évértékelőjén azt mondta, az MMN – melyhez megalakulása óta több mint négyszázan csatlakoztak – szoros szövetséget alakított ki az EP legerősebb pártcsaládjával, az Európai Néppárttal – írja az MTI.

Hangsúlyozta, nemcsak az kulcsfontosságú, hogy június 9-én az önkormányzati választásokon minél több helyen győzzön az ellenzék, hanem az is, hogy az EP-választásokon minél többen támogassák a MMN-t, amely „a legtöbb eredményt képes elérni Magyarországot az Európai Néppártban és Brüsszelben képviselve”.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri posztot is betöltő politikus közölte, bár ő vezeti az MMN EP-listáját, mindaddig, míg a város lakói bizalmat szavaznak neki, folytatni kívánja településvezetői munkáját. Így a listán utána következők, Szalma Botond és Bana Tibor mehetnek Brüsszelbe. A Medián ma közzétett kutatásában a választani tudó biztos szavazók körében 3 százalékon áll a párt.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, a Fidesz két évvel ezelőtti választási ígéreteinek „gyakorlatilag mindegyikét megszegte, az állami szolgáltatások – az egészségügy, az oktatás – folyamatosan omlanak össze, Magyarország nem előre halad, hanem hátra".

Hódmezővásárhely ezzel szemben szerinte „a szabadság városa”, a tisztességet, a becsületet, a nyugati keresztény értékrend kultúráját képviseli – sorolta a polgármester, hozzátéve: a hódmezővásárhelyiek ennek eredményeit is megtapasztalhatják nap mint nap.

Márki-Zay Péter szerint bár lényegesen kevesebb kormányzati forrás érkezik Hódmezővásárhelyre, mint a korábbi ciklusokban, az átlátható, takarékos gazdálkodás eredményeként komoly fejlesztések valósultak meg a városban. A hódmezővásárhelyi városvezetés a 2019-ben tett 58 vállalásának 87 százalékát már megvalósította, melyeket pedig nem, azok teljesítését a kormány lépései akadályozzák meg – mondta a polgármester.

Rovatok