Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter is kész kamerák előtt vitázni Deutsch Tamással

2024. április 9., kedd 16:00

Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke elfogadta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetőjének vitára való felhívását – adta hírül közleményében a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM).

„Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi” – írta közösségi oldalán Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője hétfőn. 

A kormánypárti politikus arra a hírre reagált, amely szerint Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, Gyurcsány Ferencet.

Az MMM közleménye szerint Márki-Zay Péter elismerte: Deutsch Tamás megszólításában nem érezte, hogy az neki is szólna, „de mivel mindig is a konstruktív, építő vita pártján állt”, azzal a feltétellel elfogadja Deutsch Tamás kihívását, ha a vita „élő közvetítéssel és független műsorvezetővel valósul meg, kizárva annak lehetőségét, hogy később manipulálják a felvételeket”.

A DK a Jobbik, és a Mi Hazánk elfogadták a kihívást

Először a DK reagált a felhívásra, még Magyar Péter korábbi felhívására, mondván, EP-listavezetőjük, Dobrev Klára készen áll a vitára. 

Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármesterjelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármesterjelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere

– írta közleményében az ellenzéki párt.

A Mi Hazánk Mozgalom, Toroczkai László szintén készen áll a nyilvános vitára.

Vállalom a vitát az EP-listavezetőkkel, Deutsch Tamással és Dobrev Klárával, ha Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nem vállalja. Jöhet Magyar Péter is, aki az első útból ugrott át a második útba. A harmadik út ugyanis mi vagyunk. Örülök, ha bebizonyíthatom, hogy rajtunk kívül az összes többi, EP-listát állító párt globalista

– fogalmazott Toroczkai László az X-en.

Deutsch Tamás kezdeményezését a Jobbik–Konzervatívok EP-listavezetője, Róna Péter is elfogadta.

Tisztelt Deutsch Tamás! Bár a jelzőket elutasítom, de a vitát fontosnak tartom és elfogadom. Hol és mikor?

– írta.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Magyar Péter elfogadja-e a kormánypárti politikust és Dobrev Klárát vitapartnernek Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc helyett.

Rovatok