Index Vakbarát Hírportál

Január 31-ig lehet jelentkezni az Európai Ifjúsági Rendezvényre

2016. január 26., kedd 09:58

Nemrég írtuk meg, hogy a kilencedik Európai Ifjúsági Károly-díjra meghosszabbított határidővel, 2016. február 15-ig lehet pályázni. Közeleg az európai ifjúsági rendezvény (European Youth Event - EYE) jelentkezési határideje is. Január 31-ig lehet az eseményre jelentkezni, újságírói és grafikai feladatokra február 15-ig, a kapcsolódó fotópályázat határideje február 29.

A május 20-21-én Strasbourgban megrendezendő eseményre több mint 50 fajta programmal készülnek a szervezők, amit az EYE partnerei és az ifjúsági csoportok ötletei is színesítenek. Lesznek viták, meghallgatások, workshopok, beszélgetés EU-s döntéshozókkal, mindez a következő öt téma köré szervezve:

A 2016-os EYE mottója: „Együtt képesek vagyunk változásokat elérni”. A fiatalok által készített viták utáni javaslatcsomagokat az EP-képviselők megkapják. A programot ötletbörzék, digitális játékok, koncertek és előadások, illetve a YO!Fest (Ifjúsági Falu és Fesztivál) színesíti.

Ki jelentkezhet?

Fiatal 16-30 év közötti európai polgárok legalább 10 fős csoportokban (egyénileg nem), akik állandó lakcíme a következő országok valamelyikében található:  28 EU-tagállam, tagjelölt országok (Albánia, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Montenegró, Szerbia, Törökország), vagy szomszédos országok.

Jelentkezési határidő: 2016. január 31. (vasárnap)

Újságírás, grafikusok

A 2016-os európai ifjúsági rendezvény (EYE) további lehetőségeket is kínál az érdeklődők számára: újságírásban járatos, angolul jól író fiatalok illetve grafikai munka iránt érdeklődők jelentkezését várják a szervezők a 2016-os EYE riport elkészítéséhez.

Jelentkezési határidő: 2016. február 15. (hétfő) 12:00.

Logó-fotópályázat

A fényképezés iránt érdeklődő 18 és 30 év közötti fiatalok egy fotóversenyen is részt vehetnek. Ehhez nem kell mást tenni, mint kinyomtatni az EYE 2016-os logóját és egy tetszőleges helyen lefényképezni azt. A képeket 2016. február 29-ig lehet elküldeni az eye@ep.europa.eu e-mail címre. A nyertes kipróbálhatja magát az EYE fotóriportereként, és részt vehet a nyitó- illetve záróceremónián is.

Rovatok