Index Vakbarát Hírportál

Áder Jánosról mikor szól majd dal a Viván?

2015.04.30. 12:29
Kolinda Grabar-Kitarović, Horvátország első női elnöke szerdán Brüsszelbe látogatott, hogy az EU fejeseivel tárgyaljon.

A 47 éves jobboldali politikus a kemény kiállásáról híres. Miután hivatalba lépett, első dolga volt, hogy

kidobatta Joszip Broz Tito szobrát a zágrábi elnöki palotából.

Amerikában tanult, volt washingtoni nagykövet, főtitkár-helyettes a NATO-ban, Európa-ügyi miniszter és külügyminiszter Horvátországban.

Januárban ütötte ki az államfői székből a korábbi elnököt, Ivo Josipovićot. Nem fél szembeszállni a szocialista miniszterelnökkel, Zoran Milanović-csal sem, ha nem ért egyet a kormány egyik lépésével. „Népszerű, csinos, szőke. Édesanya egy otthonülő férjjel” – mondta az Eurologusnak egy volt horvát EP-asszisztens, aki pedig éppen a szocialista frakcióban dolgozott.

Ő vitt be minket az EU-ba

– tette még hozzá.

Februárban pedig megjelent a Youtube-on egy dal, melynek címe: Kolinda. Egy ismert énekesnő-modell: Nives Celzijus adja elő, kosztümöt visel, miközben hullámzó horvát és EU-s zászlók előtt pózol.

Nives Celzijus - Kolinda (Official music video)

A szöveg:

Kolinda egy lány volt, és az anyukája nem engedte ki a házból
Habár a fiúk ott voltak
„Gyere Kolinda, gyere velünk,
amíg a mamád rá nem jön!”
Minden nap őt akarták látni, de soha nem ment el velük

Nives Celzijus férje, Dino Drpić focista, kilenc évig játszott a Dinamo Zagrebben. Szóval az egész nagyjából olyan, mintha nálunk mondjuk Dukai Regina énekelne egy számot azzal a refrénnel, hogy „János, János, pedig nyitva volt az ajtód éjszakánként!”

A történetet az csavarja meg igazán, hogy ez a dal egy hatvanas évekbeli nótának a feldolgozása, ami pontosan akkor pörgött a slágerlistán, amikor Kolinda Grabar-Kitarović született. Erről a számról kapta a nevét.



Rovatok