Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: karanténba vonul az EP elnöke

2020.03.10. 11:46 Módosítva: 2020.03.10. 12:52

Frissítés: Koronavírust diagnosztizáltak egy olyan külsős óraadónál, aki az Európai Parlamentben tanít - derült ki abból az értesítésből, amelyet az intézmény dolgozóinak küldtek szét kedden. A levél szerint külön szóltak azoknak az alkalmazottaknak, akik a tanár órájára jártak, hogy fennáll a fertőzésveszély és vizsgáltassák ki magukat. (Az EP dolgozói különböző tréningeken és nyelvórákon vehetnek részt a munkahelyükön.) 

Karanténba vonul az Európai Parlament elnöke, David Sassoli, és brüsszeli otthonából dolgozik majd – jelentette be a politikus kedden. Sassoli az olasz kormány hétfő este ismertetett döntésének hatására döntött úgy, hogy 14 napig nem megy emberek közé, és ugyanezt várja el a többi olasz képviselőtől is.

Az Olaszországban egyre súlyosabb járványhelyzet miatt határozott úgy Giuseppe Conte miniszterelnök, hogy gyakorlatilag az egész országot lezárják, és kiterjesztik a korábban bevezetett korlátozó intézkedéseket. Mivel Sassoli nemrég Olaszországban járt, biztonságosabbnak tartja, ha önkéntes karanténba vonul.

A Parlament továbbra is ellátja a feladatát. Egy vírus sem állíthatja meg a demokráciát

– üzente Sassoli.

Az Európai Parlament több komoly óvintézkedést tett az elmúlt időszakban a járvány megfékezése érdekében: először a látogatókat tiltották ki, majd a Strasbourgba utazás helyett Brüsszelben maradtak a plenárisra, végül pedig egynaposra rövidítették az ülést.



Rovatok