Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a lyoni kalapácsos támadókat

2012. június 8., péntek 11:26

Őrizetbe vett a francia rendőrség öt embert a Lyon közelében három zsidó fiatal ellen múlt szombaton elkövetett támadással összefüggésben.

A hatóságok pénteki közlése szerint az előállítottak között van az a húsz év körüli férfi is, aki kalapáccsal ütlegelte az egyik zsidó fiút.

A francia rendőrség múlt vasárnap este közölte, hogy előző nap Lyon egyik elővárosában három kipát viselő fiatalt mintegy tucatnyian kalapáccsal és vasrudakkal támadtak meg. Mindhárman rövid kórházi kezelésre szorultak: az egyiküket a koponyáján nyílt sebbel szállították el, egy másik zsidó fiatalt a tarkóján ért ütés, míg a harmadik áldozat a karján sebesült meg.

Richard Prasquier, a franciaországi zsidó intézményeket képviselő tanács (CRIF) elnöke szerint előre megszervezett támadás történt.

Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök elítélte, és elfogadhatatlan erőszaknak nevezte a történteket. Manuel Valls francia belügyminiszter az eset nyomán kilátásba helyezte a biztonsági intézkedések fokozását a kultuszhelyeken és a vallási iskolákban.

Rovatok