Index Vakbarát Hírportál

Robbanás egy dnyipropetrovszki villamoson

2012. június 11., hétfő 15:01

Kilencen megsérültek az ukrajnai Dnyipropetrovszkban egy villamoson történt robbanásban hétfőn – közölte a labdarúgó Európa-bajnokságnak (Eb) társszervezőként otthont adó ország kormánya.

A kijevi belügyminisztérium szóvivője szerint a detonáció baleset volt, nem szándékos robbantás következménye. A jármű egyik utasa lőport szállított, amely véletlenül meggyulladt.

Ukrajnában a hivatalos engedéllyel rendelkező vadászok rendszeresen vásárolnak lőport, hogy maguk állítsák össze lőszereiket.

Április végén robbantásos merényletsorozat történt a kelet-ukrajnai nagyvárosban, amelynek következtében összesen 31 ember sebesült meg. Az ukrán rendőrség szerint a robbantássorozat tettesei tavaly is robbantottak az iparvárosban, és három férfi fantomképét adták ki körözésre.

A merényletsorozat annak idején komoly aggodalmat váltott ki a labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő játékosok és szurkolók biztonságát illetően.

Dnyipropetrovszk nem tartozik a múlt héten kezdődött, Ukrajna és Lengyelország által közösen szervezett Eb helyszínei közé.

Rovatok