Index Vakbarát Hírportál

Obama nemcsak letüdőzte, Spongyabobot is szereti

2007.11.27. 15:13

Barack Obama kampánystábja nyilván tisztában van azzal, hogy a január 3-i iowai kaukusz iskolai szabadnapra esik, a jelöltjük meg amúgy is népszerűbb a fiatalok körében a többi demokratánál. Mi más magyarázhatná, hogy egy héten belül vallott spanglizási szokásairól - Clintonnal szemben ő letüdőzte - és arról, hogy a Spongyabob a kedvenc sorozata.

A TV Guide magazin körkérdésére válaszolva gyermekeivel indokolta vonzódását a kábítószeres szubkultúra szuperhőse iránt. Ugyanitt azt is bevallotta, hogy személyes favoritom, a baltimore-i crackdílerek és a helyi rendőrség politikai korrupcióval bőven megfűszerezett harcát tárgyaló A drót és a fogyasztók körében szintén népszerű M.A.S.H. a másik két kedvence.

A cikk csak december 3-án jelenik meg, de persze Matt Drudge már rátette a kezét egy kópiára. Tőle tudjuk, hogy Hillary a Grace Klínikáért, a helyi megasztárért és szombatestilázért rajong. Nála csak John McCain adott unalmasabb választ, ő a Szökést szereti, "mert mint rab, mindig arról álmodtam, arról szőttem terveket, hogy megszökök a Hanoi Hiltonból". McCain öt évig volt hadifogoly, nyolc éve, a dél-karolinai előválasztás előtt (ahová Bush magabiztos legyőzése után érkezett New Hampshire-ből) el is terjesztették róla, hogy beleőrült.

Mitt Romney a Lost rajongója, mert "rabul ejt a cselekménye, és ha sűrű az életed, jó elszökni valahova". Dennis Kucinich is a sűrű napirendjére hivatkozott, amikor kizárólag éjszakai műsorokat nevezett meg. Ő a Daily Show-t és a Colbert Report-ot szereti.

Fred Thompson meg a SportsCentert. Hiába na, Fred egyetlen esélye a redneck szavazóbázis megszerzése, nem lennénk meglepve, ha autóversenyeken és futballmeccseken találkoznánk vele a következő hetekben. És különben is, mondhatta volna, hogy a Law&Order-t szereti, amiatt a szimpatikus államügyész miatt. Azt John Edwards nézi, mint mondta, "bűnös kéjjel".



Rovatok