Index Vakbarát Hírportál

Romney fölényesen nyert Nevadában

2008.01.19. 20:00

Az előrejelzések szerint Mitt Romney fölényes győzelmével zárult a republikánusok nevadai kaukusza. Az AP a kaukuszra érkezők megkérdezésén alapuló entrance-poll felmérése szerint a kaukuszolok közel 40 százaléka választotta őt. A felmérés szerint a második helyen Ron Paul végzett 15 százalék körüli eredménnyel, John McCain csak a harmadik 12százalékkal. (via CNN)

Update 21:15 Elkezdtek beérkezni a demokrata kaukusz eredményei. Entrance-pollt egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. A jelenlegi alacsony feldolgozottság mellett még semmilyen következtetést sem lehet levonni. Az eredmények alakulását a demokraták nevadai oldalán lehet nyomon követni. A republikánus kaukusz folyamatosan frissülő eredményeit pedig a GOP oldalán.

A republikánus jobbszélen Thompson megelőzte Mike Huckabee-t, a dél-karolinai előválasztást reménykedve váró baptista lelkész csak 8 százalékot kapott. Giuliani csak Duncan Huntert verte meg az AP mérése szerint.

Romney újabb győzelme még szorosabbá teheti a már zajló dél-karolinai előválasztást, melynek első eredményei hajnali kettőkor várhatóak. A demokraták nevadai kaukusza magyar idő szerint fél kilenckor kezdődik.



Rovatok