Index Vakbarát Hírportál

Hárman maradtak a demokraták

2008.01.25. 14:34

A sorsdöntő február 5-i szuperkeddhez közeledve csak a legizmosabb három demokrata jelölt maradt versenyben, mivel az egyébként sem sok vizet zavaró Dennis Kucinich kongresszusi képviselő 2004 után másodszor is kiszáll az elnökjelölti versenyből. A politikus a clevelandi Plain Dealernak adott interjúban beszélt először döntéséről, de pénteken állítólag közleményben is bejelenti visszalépését. (AP)

Kucinich a maga részéről még biztos szívesen lubickolt volna egy ideig az elnökjelölti versenyben, csakhogy március 4-én a demokrata kongresszusi előválasztáson négy kihívóval is meg kell majd küzdenie hatodik szövetségi képviselői újraválasztásáért. Kucinich egyébként komolyan izgulhat: a felmérések szerint riválisainak sikerült a választók fülébe ültetni, hogy túl sok időt tölt körzetén kívül elnökjelöltként kampányolva.

Az egyik legliberálisabb jelölt egyébként pillanatok alatt eltűnik majd a süllyesztőben: kis idő múlva nyelvpiercinges felesége mellett már csak arra fogunk emlékezni, hogy legtöbbször rendre kizárták a demokrata jelölti vitákról. Annyi haszna azért származik az indulásból, hogy összekalapozott 350 ezer dollárját most áttrükközheti képviselői kampányalapjába.

Ja, és még mielőtt valaki szóvá tenné, tisztában vagyunk vele, hogy Mike Gravel még elvileg versenyben van, de az ő indulását a párt és a média részéről sem veszik komolyan, ráadásul átlagosan 0,1 százaléknyi szavazatot szerzett az eddigi előválasztásokon.



Rovatok