Index Vakbarát Hírportál

Szomorú nap az elnyomottak számára: Edwards kiszállt

2008.01.30. 16:10

Az amerikai álom sötét oldalára szorult milliók, a multicégek áldozatai, a kenyerüket fizikai erejük áruba bocsájtásával keresők ma újabb csapást voltak kénytelenek elszenvedni: John Edwards kiszáll a demokrata párti elnökjelöltségért folytatott versenyből. A hivatalos bejelentést New Orlenasban fogja megtenni helyi idő szerint délután egykor, a CNN azonban tanácsadóira hivatkozva már közölte a hírt.

Edwards, aki a 2004-es választáson a demokrata elnökjelölt John Kerry oldalán, alelnökjelöltként vett részt, ugyanitt, New Orleansban jelentette be annak idején indulását is. A hurrikán-sújtotta város számára, mint a CNN most idézi, annak szimbóluma, hogy az USA-ban igenis hatalmas probléma a szegénység, vannak tragikus helyzetben levő társadalmi rétegek, s a középosztály egy részét is folyamatosan a lecsúszás veszélye fenyegeti.

Edwards, aki a kisemberek iránti elkötelezettsége mellett egy állítólag 400 dolláros hajvágásról ismert média-szerte, az előválasztási szezon kezdete óta képtelen volt érdemben beleszólni Clinton és Obama párharcába, s bár néhány vitán jól szerepelt, egyes előzetes spekulációk ellenére Dél-Karolinában sem csípte el a második helyet. Korábban ugyan ezer százalékra mondta, hogy végig kitart, de a vég végülis most érkezett el. A demokrata verseny ezzel hivatalosan is kétszereplőssé vált (bár talán Mike Gravel még jelöltnek tartja magát, ki tudja).



Rovatok