Index Vakbarát Hírportál

Obama szamurájkarddal támad

2008.02.28. 16:33

Egyre közeledik a valószínűleg mindent eldöntő március 4-e, amikor Texasban és Ohióban is előválasztást tartanak: elemzők egyetértenek abban, hogy Hillary Clinton elnökjelölti esélyeinek végét jelentheti, ha nem sikerül meggyőző különbséggel nyernie mindkét sok delegáltat jelentő államban. Az egyre kiélezettebb helyzetben a jelöltek esetenként agresszív szembenállása sokszor már támogatóikra is átragad: mi ugyanakkor azt javasolnánk minden dühödt támogatónak, hogy inkább valamelyik elnökjelölteket szerepeltető játékban vezesse le a feszültséget, és ne járjon úgy, mint két sógor az Egyesült Államokban, akik annyira összevitatkoztak a jelölteken, hogy végül egyiküket szúrt sebbel szállították kórházba.

A könnyedebb szórakozásra vágyóknak előző játékunkat ajánljuk: az itt elérhető paintball programban festékpatronok segítségével kellett a játékosoknak eljutniuk a Fehér Ház különböző szobáiban elbarikádozott riválisokon keresztül egészen a győzelmet jelentő ovális irodáig.

A fenti képre kattintva elérhető elnökjelölti játék sokkal durvább alkotás: ebben festék helyett már fegyverekkel és rúgásokkal esnek egymásnak a jelöltek. Az Atomfilms leginkább a Mortal Kombat sorozatra emlékeztető, véres verekedős játékában a négy-négy legfontosabb demokrata és republikánus jelölt választható karakter: ennek megfelelően Hillary Clinton, Barack Obama, John Edwards és Bill Richardson mind felsorakoznak, hogy szembeszálljanak John McCainnel, Mike Huckabee-vel, Mitt Romneyval és Rudy Giulianival. Ron Paul támogatói ugyanakkor előző játékunk után most sem örülhetnek - az egyébként Giulianinál jobban szereplő jelöltet ezúttal is kihagyták az impozáns szereplőgárdából.

Már a paintball játékban is népszerűségmérésre használták a választható karaktereket, ezúttal sincs ez másként. Az Atom egyébként meglehetősen nehéz programját kipróbálok negyede Barack Obamát választotta (miközben a régebb óta játszható festékcsatában még mindig Hillary Clinton vezet, bár Obama már nagyon a nyakában liheg): a többmillió játékosnál a második helyen némileg meglepetésre Rudy Giuliani végzett 21 százalékával, akit Hillary követ 13 százalékkal. Edwards és Richardson egyaránt 9-9, míg Huckabee és Romney 8-8 százalékot szerzett. A legnagyobb meglepetés a republikánus elnökjelöltség várományosának, John McCainnek a szereplése: 7 százaléka csak az utolsó helyre volt elég. Ugyanakkor az oldal készítői megjegyzik, hogy a verekedős játék esetében azért a jelöltek személye mellett az általuk használt fegyver is szerepet játszhat a választásban - McCain például fabotjával látszólag nyomába sem érhet Obama szamurájkardjának.



Rovatok