Index Vakbarát Hírportál

Most akkor Clinton leírta Obamát?

2008.04.04. 15:02

Újabb fejezettel folytatódik a Hillary Clintonnal szemben Barack Obamát támogató Bill Richardson kapcsán kialakult politikai birkózás. Korábban Bill Clinton exelnök kifakadásáról lehetett olvasni, a legújabb botrány pedig meglepő módon azért robbant ki, mert az ABC News szerdán azt állította, hogy Hillary az Obama-támogatás bejelentése előtt telefonon határozottan kijelentette az új-mexikói kormányzónak, hogy az illinois-i szenátor nem nyerhet McCain ellen a novemberi elnökválasztáson. Az egykori first lady egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az állításokat.

"Obama nem tud nyerni, Bill, nem tud nyerni" - idézték Clintont a beszélgetés részleteit ismerő névtelen forrásokra hivatkozva az ABC News-on. Richardson azonban nem értett egyet az egykori first ladyvel, és hivatalosan is kiállt az illinois-i szenátor mellett. Egyes elemzők szerint főleg azért fújták fel ennyire a feltételezett kijelentéseket, mert több névtelen forrás is azt állítja, hogy Clintonék azzal az érvvel próbálják lebeszélni Obama támogatásáról a még el nem kötelezett szuperdelegáltakat, hogy az illinois-i szenátor esélytelen lenne novemberben.

A CBS-en olvasható írás szerint Clinton csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján egy riporter kérdésére a következőképpen kommentálta az ABC News állításait. „Nem beszélek magánbeszélgetésekről. De mindig is következetesen állítottam, hogy nyerhetek, mivel hiszek benne, hogy nyerhetek. Tudjátok, időnként az emberek arra a következtetésre jutnak, hogy azt mondom, valaki más nem nyerhet. Én nyerhetek, ezt tudom. A győzelemért csinálom ezt nap, mint nap." Az egykori first lady monológja után a riporter nem hagyta annyiban a dolgot, és újból feltette a kérdést: „Ez nemet jelent?" „Ez nemet jelent" - válaszolta Clinton.

Később azonban Clinton egyik szóvivője elmondta, hogy Hillary tagadó válasza valójában arra vonatkozott, hogy tényleg nem beszél magánbeszélgetésekről. A CBS szerint nem kizárt, hogy a kampánystáb pontosítása az Obama esélyeit leíró kijelentés megerősítése, mivel szerintük attól tarthattak, hogy Richardson nyilvánosan is megcáfolná Clinton állításait.



Rovatok