Index Vakbarát Hírportál

Trump Clinton meggyilkolásával viccelődött?

2016.09.18. 10:14

Donald Trumpot azzal vádolják demokrata oldalról, hogy Clinton meggyilkolására célzott, amikor a szabad fegyverviselés jogát akarta védeni.

A republikánus jelölt Miamiban beszélt egy kampányeseményen a második kiegészítés (ez garantálja a szabad fegyverviseléshez való jogot az Egyesült Államokban) fontosságáról, és arról, hogy szerinte Clinton azt „el akarja pusztítani”.

„Azt hiszem, a testőreinek az összes fegyvert el kellene dobniuk. Le kellene szerelni őket, nem?” – mondta Trump, és így folytatta:

Vegyétek el a fegyvereiket, ő nem akar fegyvereket. Vegyétek el a fegyvereiket, és nézzük meg, mi történik vele. Vegyétek el a fegyvereiket. Oké, ez nagyon veszélyes lenne.

Robby Mook, Clinton szóvivője szerint ez jóval túl van azon a határon, amit egy elnökjelölt megengedhet magának. Szerinte ez még viccként sem férhetne bele: „ez elfogadhatatlan bárkitől, aki amerikai főparancsnok szeretne lenni”.

Clinton egyébként szigorúbb fegyverviselési szabályozást szeretne, de nem akarja eltörölni a sok republikánusnak rendkívül fontos második kiegészítést.



Rovatok