Index Vakbarát Hírportál

Orbán után Zeman is beállt Trump mögé

2016.09.20. 14:40 Módosítva: 2016-09-20 15:00:44
4 hozzászólás

Nem kívánok beavatkozni az amerikai belügyekbe, de elmondom, hogy ha amerikai állampolgár lennék, akkor igen, Donald Trumpra szavaznék

- mondta Milos Zeman cseh államfő a iDnes hírportálnak, aki szerint Hillary Clinton csak folytatná Barack Obama amerikai elnök politikáját, amelyet ő nem tart jónak.

A cseh államfő szerint ugyanis Obama után sok vérző seb marad.

Neve egy egész sor sikertelenséggel van összekötve, szétverte például a Közel-Keletet.

Zeman úgy véli, hogy a Trump populizmusáról és tapasztalatlanságáról szóló kritikák alaptalanok, mert Reaganre is ezt mondták. "Amikor Reagan indult a választáson, kinevették, hogy ő csak egy buta színész, akitől nem lehet sokat várni. És az amerikai elnökök egyik legnagyobbika lett" - idézi beszédét az MTI.

Milos Zeman ezzel a nyilatkozatával két hónappal maradt le Orbán Viktor mögött, aki Tusványoson a világon elsőként állt be Trump mögé hivatalban lévő kormányfőként. Ahogy megírtuk, Orbán és most Zeman ezzel olyan illusztris társaságba keveredett, mint Le Pen, Geert Wilders, Nigel Farage vagy Vlagyimir Zsirinovszkij.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok