Index Vakbarát Hírportál

Egyre több techguru be áll Donald Trump mögé

2024.06.18. 20:54
Az egyik leghíresebb amerikai elemző szerint nagyon furcsa, hogy a Szilícium-völgy technológiai nagyhatalmai közül egyre többen támogatják Donald Trumpot. David Corn úgy véli, a volt republikánus elnöknek nincsenek konkrét elképzelései a technológiáról, de az iparág vezetői jelentős tőkeerővel rendelkeznek, ami sokat segíthet neki az újraválasztási kampányában.

David Corn szerint az mára a múlté, hogy a techvilág vezetői igyekeznek távol maradni a pártpolitikusok finanszírozásától. A híres amerikai elemző blogjában azt írta:

Az a felfogás, miszerint a felhasználók között egyenlő arányban lehetnek demokrata és republikánus szavazók, már nem akadályozza a techgurukat abban, hogy beálljanak egy párt mögé.

Az elemző arra is emlékeztetett, hogy Donald Trump júniusi elején azért utazott San Franciscóba, hogy 12 millió dollárt gyűjtsön össze a nagy kockázatitőke-befektetők által a technológiai vezetők számára szervezett adománygyűjtésen. Valamint megemlítette a jelenség úttörőjét, a PayPal-alapító milliárdos Peter Thielt is, aki már 2016-ban is Trumpot támogatta. 

De példaként említi az Intercom üzenetküldő cég vezérigazgatóját, Eoghan McCabe-et is, aki 2017-ben még elítélte a volt republikánus elnök tervét a muszlimok kitiltásáról, 2023-ban viszont úgy döntött, leállítja a Pride ünnepségek támogatását, és több más techcég vezetőjéhez hasonlóan ő is támogatja Trumpot „a háborúval, bevándorlással, kriptopénzekkel kapcsolatos politikája miatt.

Az ATV David Corn blogját szemlézve azt írja, ez a szövetség azért is meglepő, mert Donald Trumpot látványosan nem érdekli a technológia és az ezzel kapcsolatos fejlesztések. Emellett a mesterséges intelligenciáról sincs kiforrott véleménye. Ám tisztában van azzal, hogy az iparág vezetői jelentős tőkeerővel rendelkeznek, ami sokat segíthet neki az újraválasztási kampányában.



Rovatok