Index Vakbarát Hírportál

Óriási tapasszal a fülén jelent meg a merényletkísérlet után Donald Trump

2024.07.16. 11:39
Az ellene elkövetett merényletkísérlet után alig egy nappal, hatalmas tapasszal a sérült fülén jelent meg a republikánus konvención Donald Trump.

A butleri merénylet beárnyékolja ugyan, de hivatalosan is megkezdődött az amerikai republikánus pártkonferencia, és már az első napon – hatalmas tapasszal a sérült fülén – megjelent Joe Biden kihívója, Donald Trump.

„Ma azért van itt, hogy megmutassa bátorságát. Ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke” – fogalmazott az esemény műsorvezetője, miközben a küldöttek ujjongtak a Fiserv Forum sportarénában, Milwaukeeban, ahol mintegy 20 ezres közönség gyűlt össze. Donald Trump az esemény kezdetekor a levegőbe emelte az öklét, mosolygott, és azt mondta: „köszönöm”.

Bild beszámolójában megjegyzi, hogy Donald Trumpot ritkán lehet ennyire elérzékenyülve látni, ezúttal úgy tűnt, közel a könnyezéshez, miközben széles mosoly jelent meg az arcán.

A német lap szerint az egész támadás Donald Trump arcára volt írva, miközben két fia, Donald Trump Jr., Eric Trump és újonnan kinevezett alelnökjelöltje, J. D. Vance állt mellette a pártkonferencián.

a bild megjegyzi, hogy Trump meghalt volna, ha nem fordítja el jobbra a fejét, hogy egy táblázatot olvasson fel az illegális bevándorlókról. Ekkor szakított le egy darabot a füléből a végzetesnek szánt lövés. 

A világot és az Egyesült Államokat is sokkolta a hír, hogy a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott választási gyűlésen merényletet követtek el Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje ellen közép-európai idő szerint vasárnap kora hajnalban.

A szabad világ vezetői posztjaként emlegetett elnökségért induló amerikai politikust bár vérző füllel kísérték le a színpadról, túlélte az ellene irányuló támadást. A merénylet körülményeiről szóló részletes cikkünket ide kattintva olvashatja.



Rovatok