Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a Donald Trump elleni feltételezett gyilkossági kísérlet gyanúsítottja ellen

2024.09.17. 05:55

A férfi ellen egyelőre kétrendbeli lőfegyverrel való visszaélés miatt emeltek vádat, bár további vádemelések is várhatók az ügyben.

Korábban elítélt bűnözőként ugyanis Routh nem tarthatott volna fegyvert,

másrészt fegyverén felismerhetetlenné tették a sorozatszámot, ami miatt a hatóságok vizsgálati őrizetben tarthatják az amerikai igazságügyi minisztérium beszámolója szerint (hogy mi miatt ítélték el korábban a gyanúsítottat, arról itt írtunk bővebben).

Mint az MTI emlékeztetett, vasárnap a Donald Trumpot védő titkosszolgálat, a Secret Service ügynöke lövéseket adott le annak a West Palm Beach-i golfpályának a közelében, ahol a volt elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt tartózkodott, miután a közelben egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek. 

A férfi 250-450 méterre volt a politikustól, aki a Trump International Golf Club területén golfozott. Menekülés közben két hátizsákot és a támadáskísérletnél használt gépkarabélyt hátrahagyta. Az 58 éves Ryan Routh-t később elfogták.

Donald Trump szerint Bidenék a felelősek a történtekért 

A republikánus jelölt Joe Biden és a demokrata párti elnökjelölt, Kamala Harris retorikáját tette felelőssé az újabb merényletkísérletért, mondván, hogy a feltételezett elkövető a demokraták „erősen uszító beszéde” alapján cselekedett.

Az ő retorikájuk okozza, hogy rám lőnek, miközben én próbálom megmenteni az országot, és ők azok, akik kívülről és belülről próbálják elpusztítani

– jelentette ki a volt elnök, akit a Fox amerikai konzervatív hírtelevízió idézett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok