Index Vakbarát Hírportál

Beyoncé Kamala Harris kampányeseményén: Itt az ideje, hogy Amerika új dalt énekeljen

2024.10.26. 15:33
Beyoncé a Demokrata Párt elnökjelöltjének houstoni kampányeseményén mondott beszédet pénteken. Az énekesnő elmondta, hogy Kamala Harris Amerika egységére törekszik, valamint a nők és az abortuszjog mellett is felszólalt.

Az énekesnő szigorúan veszi a zenéjét érintő engedélyeket, azonban a Demokrata Párt elnökjelöltjének már hónapokkal ezelőtt felajánlotta az egyik számát. A 32-szeres Grammy-díjas előadó Freedom című dala a Kamala-kampányok himnusza lett.

Beyoncé először lépett fel pénteken az elnökjelölt Houstonban tartott kampányeseményén. Az énekesnő egy olyan nőnek nevezte Harrist, aki Amerika egységére törekszik – írja a Deadline.

Hihetetlen változás küszöbén állunk, a történelem küszöbén

– hangsúlyozta az énekesnő, hozzátéve, hogy eljött az ideje, hogy Amerika új dalt énekeljen.

A kampány helyszíneként választott Houstonban abortusztilalom van, amely szintén kiemelt téma volt. Beyoncé hangsúlyozta, hogy nem politikusként és nem is sztárként érkezett a kampányeseményre. Elmondása szerint édesanyaként mélyen érdekli, hogy a gyermekek élhetnek-e egy olyan világban, ahol „szabadon irányíthatják a testüket, és ahol nem megosztottak”. 

Beyoncéhoz Kelly Rowland énekesnő is csatlakozott a színpadon. Az eseményen az énekesnő édesanyja, Tina Knowles, valamint Jessica Alba és Willie Nelson is megjelent.

Mint írtuk, az énekesnő korábban több demokrata jelöltet támogatott. Barack Obama korábbi amerikai elnök 2013-as beiktatásán például ő énekelte a himnuszt, de aktívan támogatta Hillary Clintont is a 2016-os választási kampányban. 



Rovatok