Index Vakbarát Hírportál

Leonardo DiCaprio megmentené a bolygót, ezért elárulta, kire szavaz az elnökválasztáson

2024.10.26. 19:37
Kamala Harrist, a Demokrata Párt elnökjelöltjét támogatja Leonardo DiCaprio a november 5-én tartandó amerikai elnökválasztáson. Az Oscar-díjas színész egy videóban sorolta fel az érveit.

Leonardo DiCaprio pénteki videójában jelentette be, hogy Kamala Harrist támogatja a november 5-én tartandó amerikai elnökválasztáson – írja a New York Post.

Az Oscar-díjas színész méltatta a Demokrata Párt elnökjelöltjének éghajlatváltozással kapcsolatban tett ambiciózus célkitűzéseit.

Olyan vezetőkre van szükségünk, akik képesek olyan klímapolitikát bevezetni, amely segít megmenteni a bolygót, ezért november 5-én Kamala Harrisre adom le a szavazatomat

– hangsúlyozta Instagram-bejegyzésében Leonardo DiCaprio. 

A színész érvelésében azt is elmondta, hogy az éghajlatváltozás megöli a földet, és tönkreteszi Amerika gazdaságát, ezért „merész lépésre van szükségünk, hogy megmentsük gazdaságunkat, bolygónkat és magunkat”. Instagram-bejegyzésében a Helene hurrikán és a Milton hurrikán pusztításait az „éghajlatváltozás okozta katasztrófáknak” nevezte.

Leonardo DiCaprio régóta a klímaválság elleni küzdelem harcosa. A színész már korábban is inkább a demokraták felé húzott. 2020 elején egy Joe Bidennek tartott adománygyűjtésen is részt vett, amit a Paramount Pictures korábbi vezetőjének, Sherry Lansingnek az otthonában tartottak.

Az amerikai sztárok nyíltan vállalják politikai nézeteiket 

A színészi körökből több ismert művész fejezte ki támogatását Kamala Harris irányába. Robert De Niro visszaterően bírálta Donald Trumpot, majd Joe Biden támogatása után, azonnal beállt a Harrist támogatók csoportjába. Kamala Harris mellett áll Barbra Streisand,  Jessica Alba, Meryl Streep, Chris Rock, George Clooney, Mark Hamill és Jamie Lee Curtis is.

Zenei körökben szintén támogatják a Demokrata Párt elnökjelöltjét. Beyoncé a Demokrata Párt elnökjelöltjének houstoni kampányeseményén mondott beszédet pénteken, valamint Freedom című dala a Kamala-kampányok himnusza lett.

John Legend énekes Instagram-posztban jelezte, hogy Donald Trumpot mindenképp meg kell állítani, és kész a demokraták jelöltjét támogatni minden tőle telhető módon.

Szintén Harris támogatói között van Taylor Swift, Katy Perry, Ariana Grande, Kesha, Kelly Rowland, Lizzo, Lil Nas X, és Olivia Rodrigo is.

Donald Trump mellett is nyíltan kiálltak a hírességek. Mint írtuk, a republikános elnökjelölt közszereplő támogatói között country- és hip-hop-előadók, üzletemberek, celebek, zömében férfiak is vannak. Donald Trumpra szavazna többek között Hulk Hogan, Kanye West, 50 Cent, Elon Musk, Dennis Quaid, Roseanne Barr és Kid Rock. 



Rovatok