Index Vakbarát Hírportál

Michelle Obama megjelent a kampányhajrában, és Donald Trump szellemi hanyatlásáról beszélt

2024.10.27. 08:58
Michelle Obama, a volt first lady először jelent meg egy nyilvános kampányrendezvényen, ahol Kamala Harris mellett kampányolva arról beszélt, hogy nyilvánvaló Donald Trump szellemi hanyatlása, továbbá az abortuszhoz kapcsolódó jogokra építette beszédét.

Michelle Obama megjelent egy Kamala Harris mellett tartott gyűlésen, és arról beszélt, hogy Donald Trump „nyilvánvaló szellemi hanyatlása” és „elítélt bűnözői múltja” elég okot szolgáltat az amerikaiaknak arra, hogy ne szavazzanak rá – idézi a Sky News a volt first ladyt. 

Michelle Obamának a Michigan állambeli Kalamazoo városi, szombati megjelenése volt az első nyilvános kampányrendezvénye az amerikai elnökválasztáson, kevesebb mint két héttel a választás napja előtt.

Remélem, megbocsátják nekem, ha egy kicsit dühös vagyok, hogy közömbösek vagyunk a kiszámíthatatlan viselkedése, a nyilvánvaló szellemi hanyatlása és az elítélt bűnözői múltja iránt

– szólalt fel a republikánusok jelöltje ellen. 

Michelle Obama felszólalásában azt mondta, imádkozik azért, hogy akik azon gondolkodnak, hogy Trumpra szavaznak vagy egyáltalán nem szavaznak, felébredjenek abból a „ködös állapotból”, amelyben vannak.

Bármely más szakmában vagy színtéren Trump bűnlajstroma és amorális jelleme kínos, szégyenletes és kizáró ok lenne

– bírálta a republikánusok jelöltjét. 

A michigani rendezvényen Kamala Harrist viszont méltatta, azt mondta, hogy rekordidő alatt épített figyelemre méltó kampányt. A nők „reproduktív jogairól” is beszélt: bírálta az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának döntését, amely hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade-ítéletet, és „megnyitotta az utat” az ország fele előtt az abortusz szigorú korlátozásához, néhol teljes betiltásához.

Michelle Obama azzal érvelt, hogy nem lehet férfiak kezébe adni ezeket a döntéseket, hiszen „fogalmuk sincs, min mennek keresztül a nők”. 

Eközben Donald Trump nagyjából 1 óra 40 perces késéssel lépett színpadra a pennsylvaniai State College-ban tartott nagygyűlésén, miközben a tömeg már azt skandálta, hogy: „Hozzátok már ide!” Sajtóértesülések szerint amikor Trump tanácsadója, Stephen Miller fellépett a színpadra, a közönség kifütyülte. 



Rovatok