Index Vakbarát Hírportál

Morbid emléktáblát kapott Törőcsik Mari

2013. november 17., vasárnap 11:11 | aznap frissítve

Még életében emléktáblát kapott Törőcsik Mari színésznő Egerben, de az elkészült műtől lefagyott - írja az egriugyek.hu.

A Nemzet Színészének állított emléktáblán ugyanis az olvasható, hogy "Ebben az épületben, az angolkisassonyok gimnáziumában tanult 1946-47-ben Törőcsik Mari (Pély, 1935--)". A két kötőjeles formátumot azonban általában a temetőkben szokták használni azokon a közös sírköveken, amikre a még életben lévő házastárs magát is felíratja.

A Ward Mária Általános Iskola falát díszítő emléktáblát a színésznő jelenlétében pénteken avatta fel Habis László (KDNP) polgármester, Nyitrai Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő és Csákvári Antal, az Egri Országzászló és Emlékhelybizottság elnöke.

Nemrégiben Herman Ottó síremlékére került fel egy miskolci fideszes politikus neve. A Felső-Hámor temetőben helyreállíttatott gránit sírkő talapzatán az a felirat volt, hogy a "síremléket állíttatta Dr. Kovács László önkormányzati képviselő 2013". A botrány kipattanása után a miskolci önkormányzat elnézést kért, és visszaállították eredeti állapotába a síremléket.

Rovatok